'Bitter en chemisch'

Dodelijk gif in frisdrank supermarkt: Duitse vrouw opgepakt

06 juni 2020 18:28 Aangepast: 06 juni 2020 18:31
Klanten in de rij voor een supermarkt in München. Beeld © ANP

In Duitsland is een 56-jarige vrouw gearresteerd die gif in flessen frisdrank zou hebben gedaan. Het gaat om zeker vier flessen die werden ontdekt in twee supermarkten in München.

Dat zou al in maart en april zijn gebeurd. Minstens drie mensen werden ziek na het drinken van de frisdrank. Ze klaagden onder meer over duizeligheid en problemen met de bloedsomloop. Twee slachtoffers, vrouwen van 34 en 42 jaar oud, hadden een medische behandeling nodig.

Poging tot moord

Om welk gif het precies gaat is niet bekendgemaakt, maar de Duitse politie zegt dat het in principe dodelijk is. Onderzocht wordt of de verdachte kan worden vervolgd voor poging tot moord.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Afpersers dreigen Belgische koekjes, ijs en chocola te vergiftigen

Het is niet bekend of de verdachte winkels wilde afpersen. Volgens de politie had de vrouw het niet speciaal voorzien op bepaalde merken of soorten frisdrank. Het ging in alle gevallen om flessen met een schroefdop. Sommige waren vies van buiten, waarschijnlijk een teken dat het gif niet in de supermarkt aan de flessen is toegevoegd.

Bitter en chemisch

Na de vergiftigingsgevallen deed de politie een oproep geen frisdrank meer te drinken uit flessen waarvan de verzegeling van de schroefdop bij aanschaf verbroken was. Kopers moesten ook letten op de geur. Slachtoffers zeiden dat de frisdrank 'bitter en chemisch' smaakte.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore