Losgeld geëist

13-jarige Belgische jongen na ontvoering van 42 dagen vrijgelaten

01 juni 2020 11:17 Aangepast: 01 juni 2020 13:31
Archieffoto. Beeld © HH.

Een 13-jarige jongen uit het Belgische Genk is vannacht vrijgelaten, nadat hij 42 dagen geleden was ontvoerd uit zijn ouderlijk huis. De politie heeft vlak na zijn vrijlating zeven verdachten opgepakt. De jongen werd ontvoerd voor losgeld.

42 dagen geleden, in de nacht van 20 op 21 april, werd de tiener ontvoerd door gemaskerde en zwaarbewapende mannen. De bende eiste losgeld van zijn familie. 

Onderhandelingen

Wekenlang is uitgebreid onderzoek gedaan. Er is veel overleg geweest met de familie en de ontvoerders. Er is tweemaal een teken van leven gegeven door de ontvoerders, die losgeld eisten. Uiteindelijk is de jongen vannacht vrijgelaten. De ontvoering werd tot dusver stilgehouden om de jongen niet in gevaar te brengen. Of er uiteindelijk losgeld betaald is, is niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aantal kindontvoeringen vorig jaar met bijna een kwart gedaald

Aan de zaak werkten permanent meer dan honderd mensen, waarbij ook de hulp werd ingeschakeld van Nederland, de Verenigde Staten en Frankrijk. De zeven verdachten komen uit Antwerpen en Belgisch Limburg. Vannacht en vanmorgen zijn er ook twaalf huiszoekingen verricht in Antwerpen en Limburg. 

Psychische bijstand

Volgens de politie maakt de jongen het goed. De politie was positief verrast over zijn opstelling. De procureur-generaal zegt dat justitie enorm heeft gevreesd voor zijn leven.. "We zijn blij dat de jongen nog leeft. Dat is een gigantische opluchting", zei hij tegenover de Belgische zender TVL.

Het kind en de familie hebben medische en psychische bijstand gekregen. De ontvoering was eerder niet bekend gemaakt, om het onderzoek niet te frustreren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore