Onderweg naar Amsterdam

Repatriëringsvlucht met Nederlanders vertrokken uit Peru

26 mei 2020 04:52 Aangepast: 26 mei 2020 04:55
De passagiers voor vertrek naar de luchthaven. Beeld © Reuters

Een groep van 300 passagiers is onderweg vanuit Lima in Peru naar Amsterdam. Onder hen zijn onder meer inwoners van Nederland, Oekraïne en India. Ze zaten sinds de corona-uitbraak vast in Peru.

De passagiers verzamelden zich in de hoofdstad Lima, voordat ze naar het vliegveld werden gebracht. Volgens de Nederlandse ambassade zijn ze 'heel blij dat ze terug naar huis kunnen'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tweede repatriëringsvlucht uit Marokko geland op Schiphol

"Ze hebben hier een tijd vastgezeten", zegt een vertegenwoordiger van de ambassade tegen persbureau Reuters. "Een deel zal doorvliegen naar andere Europese landen."

Het is de derde vlucht van Peru naar Amsterdam, die georganiseerd is door de Nederlandse ambassade. Aan boord zijn dus meer dan 300 passagiers. Zo'n 55 daarvan blijven in ons land. De rest vliegt door naar andere bestemmingen. 

Wat een ontlading: na weken vast in Marokko eindelijk thuis

Eerder werden al Nederlanders uit Marokko teruggehaald.

Luchthavens gesloten

Veel van de mensen die nu terugvliegen, waren als toerist naar Peru gereisd. Nadat het coronavirus uitbrak werden in maart de luchthavens gesloten. De passagiers konden daardoor geen kant meer op.

Peru is hard getroffen door het coronavirus. Bijna 120.000 mensen raakten besmet en er zijn bijna 3500 mensen gestorven door het virus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brazilië haalt VS in met dagelijkse aantal coronadoden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore