Ga naar de inhoud
Coronaregels

President Oostenrijk ver na 'corona-sluitingstijd' betrapt op terras

President Alexander Van der Bellen Beeld © ANP

De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen ligt onder vuur, nadat hij werd betrapt op het overtreden van de coronaregels in zijn land. Terwijl de cafés in Oostenrijk om 23.00 uur dicht moeten, werd de president door de politie betrapt toen hij na middernacht nog zat te borrelen op een terras in Wenen met zijn vrouw.

De president gaat nu door het stof. "Ik heb oprecht spijt. Het was fout", zegt hij tegen de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Hij geeft als verklaring dat ze de tijd uit het oog verloren waren toen ze zaten te kletsen.

Drankjes nog op tafel

Op het moment dat de politie het restaurant kwam controleren, zo'n 20 minuten na middernacht, stonden de drankjes nog op tafel. De restauranteigenaar laat in de krant weten zijn zaak om 23.00 uur gesloten te hebben. Het is niet verboden als gasten daarna nog willen blijven zitten om hun drankje op te drinken. 

Het is nog de vraag of de restauranthouder beboet gaat worden. De maximale boete bedraagt 30.000 euro. Van der Bellen heeft al beloofd het bedrag te willen vergoeden, als het tot een veroordeling komt. 

Duizenden
Lees ook:
Duizenden coronaboetes, maar inbrekers en zakkenrollers zitten thuis