Neergestort in woonwijk

Toch twee overlevenden van vliegtuigcrash Pakistan, 97 doden

23 mei 2020 07:57
Het vliegtuig stortte neer in een woonwijk. Beeld © EPA

Bij de vliegtuigcrash in Pakistan gisteren zijn 97 van de 99 inzittenden om het leven gekomen. Twee passagiers hebben de crash dus toch overleefd. Eerder werd gemeld dat iedereen om het leven was gekomen.

Het toestel stortte gisteren neer in een woonwijk in de stad Karachi. Reddingswerkers zijn de hele nacht bezig geweest om slachtoffers tussen wrakstukken vandaan te halen. De lichamen van alle omgekomen passagiers en bemanningsleden zijn inmiddels geborgen. 19 slachtoffers zijn geïdentificeerd. 

Technische problemen

De Airbus A320 van Pakistan International Airlines (PIA) stortte neer nadat er meerdere malen werd geprobeerd de landing in te zetten. Kort voor de crash had de piloot volgens de luchtvaartmaatschappij technische problemen gemeld aan de toren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vliegtuig neergestort in woonwijk Pakistan, alle inzittenden omgekomen

Uit het radioverkeer tussen de verkeerstoren en het vliegtuig blijkt dat een van de motoren van het vliegtuig was uitgevallen. Ooggetuigen meldden aan lokale media dat ze het toestel meerdere rondjes zagen vliegen, voordat het in de woonwijk neerkwam. 

Hervatting vluchten

Commerciële vluchten waren in Pakistan juist weer een paar dagen hervat, nadat de vliegtuigen aan de grond werden gehouden tijdens de lockdown vanwege de corona-epidemie.

De crash komt ook op het moment dat de Pakistanen zich voorbereiden op het einde van de ramadan en het begin van het Suikerfeest.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore