Airbus 320

Vliegtuig neergestort in woonwijk Pakistan, alle inzittenden omgekomen

22 mei 2020 12:23 Aangepast: 22 mei 2020 17:44
Hulpdiensten arriveren bij de plek van de crash. Beeld © AP

Een passagiersvliegtuig met 98 mensen aan boord is neergestort in de buurt van Karachi in Pakistan. Het toestel is in een bebouwde omgeving terechtgekomen. Volgens de burgemeester van Karachi zijn alle inzittenden omgekomen, maar de luchtvaartautoriteit spreekt over 'enkele overlevenden'.

Het gaat om een Airbus 320 van Pakistan International Airlines. Het toestel was onderweg van Lahore naar Karachi. "Het toestel PK 8303 met 99 passagiers en 8 bemanningsleden is neergestort", zei een woordvoerder van de Pakistaanse luchtvaartmaatschappij. Later bleek dat een fout te zijn. Aan boord waren 98 mensen: 91 passagiers en 7 leden van de crew.

Bij landing

De crash vond plaats toen het toestel wilde landen op een vliegveld bij de stad. Naar verluidt zou de piloot problemen met het landingsgestel hebben gemeld. Daarna verdween het toestel van de radar.

Op sociale media zijn veel filmpjes te zien van dikke zwarte rookwolken die opstijgen in een bebouwd gebied. Ook zijn er hoge vlammen te zien. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Ambulances proberen zich een weg te banen door de straten, een dikke zwarte rookwolk hangt boven de plek van de crash. Gewonde mensen worden uit het puin van ingestorte huizen gehaald.

Hervatting vluchten

Het ongeluk komt enkele dagen nadat het land de commerciële vluchten weer heeft hervat, nadat de vliegtuigen aan de grond werden gehouden tijdens de lockdown vanwege de corona-epidemie.

De crash komt ook op het moment dat de Pakistanen zich voorbereiden op het einde van de ramadan en het begin van het Suikerfeest.

Nederlanders

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit of er Nederlanders betrokken zijn bij de vliegtuigcrash vrijdag in Pakistan. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten via Twitter. Het ministerie meldt de situatie op de voet te volgen. Mensen met vragen kunnen terecht bij het 24/7 BZ Contactcenter.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore