Afhankelijk van donaties

Indonesische dierentuin moet mogelijk dieren slachten om te voeren aan tijgers

22 mei 2020 10:01 Aangepast: 22 mei 2020 12:42
Archieffoto. Beeld © ANP

Een Indonesische dierentuin moet mogelijk sommige dieren slachten om andere te kunnen voeden. Er is een tekort aan voeding voor de in totaal 850 dieren, nadat de dierentuin de deuren moest sluiten door het coronavirus.

Het gaat om de dierentuin in Bandung, de vierde grootste stad van Indonesië. De dieren die mogelijk geslachtofferd moeten worden, zijn enkele herten, en ook ganzen kunnen als voer worden gebruikt. 

Voer voor tijger en luipaard

"We hebben ongeveer dertig gestipte herten. De oude herten en de herten die niet meer kunnen broeden zouden we kunnen slachten en voeren aan de carnivoren", zegt woordvoerder Sulhan Syafi'i tegen persbureau Reuters. De Sumatraanse tijger en de Javaanse luipaard zouden de dieren vervolgens moeten eten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Attractieparken en dierentuinen weer open: wat kan wel en niet?

De dieren krijgen al minder te eten dan eerder. Normaal was ongeveer vijf kilo per dag, dat is nu een kilo minder geworden. De woordvoerder zegt dat het voortbestaan van de dierentuin afhankelijk is van donaties.

Tot eind mei

De Indonesian Zoo Association zegt dat bijna alle dierentuin in het land dergelijke problemen hebben. Het overgrote deel zou de dieren tot slechts eind mei te eten kunnen geven.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore