Derde verdachte

Man aangehouden die filmde hoe Amerikaanse hardloper werd doodgeschoten

22 mei 2020 06:57 Aangepast: 22 mei 2020 10:14
Ahmaud Arbery, links beelden van de worsteling vlak voor zijn dood. Beeld © YouTube

De politie in de Amerikaanse staat Georgia heeft een derde man gearresteerd in verband met het doodschieten van Ahmaud Arbery op 23 februari. Het gaat om de 50-jarige William Bryan. Hij filmde het moment waarop Arbery werd doodgeschoten door de 64-jarige Gregory McMichael en zijn 34-jarige zoon Travis.

De 25-jarige Arbery werd in februari doodgeschoten door oud-politieagent McMichael en zijn zoon. De zwarte Arbery was aan het hardlopen door zijn woonplaats toen hij werd aangevallen door het tweetal. De verdachten zeiden tegen de politie dat ze dachten dat Arbery een inbreker was. 

Vrijgelaten en weer aangehouden

Op de videobeelden is te zien hoe de 25-jarige man letterlijk vecht voor zijn leven terwijl de twee mannen hem onder vuur nemen. Uiteindelijk stort Arbery ter aarde met een schotwond.

Moeder doodgeschoten zwarte man VS: 'Hij was gewoon aan het joggen'

'Ik heb gezien hoe m'n zoon ter wereld kwam, en dat hij de wereld verliet.'

In februari werden McMichael en zijn zoon opgepakt, maar ook weer vrijgelaten nadat ze hun verklaring hadden gegeven. Recentelijk doken de beelden van de moord op op sociale media, waarna veel mensen boos en verontwaardigd reageerden. Kort daarop werden de verdachten wederom aangehouden.

De man die de schietpartij filmde, ontkent dat hij iets te maken had met de situatie. Advocaten van de familie betwijfelen dat. Zij zeggen dat hij de schutters hielp tijdens hun actie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder doodgeschoten zwarte jogger wil weten waarom filmer niets deed

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore