Picasso

Italiaanse wint kostbaar schilderij met loting

20 mei 2020 23:21 Aangepast: 21 mei 2020 13:37
Op het doek (Nature Morte) van Pablo Picasso staan een tafel, krant en een glas absint afgebeeld. Beeld © Reuters

Een Italiaanse vrouw heeft in een loterij een schilderij van Pablo Picasso gewonnen. Het werk ter waarde van 1 miljoen euro werd verloot door een hulporganisatie die geld inzamelde voor schoonwaterprojecten in Afrika.

Een lot om aan de actie mee te doen kostte 100 euro, maar de gelukkige winnares had haar lot van iemand cadeau gekregen.

Zij is nu de trotse bezitter van Picasso's Nature Morte (stilleven), dat de Spaanse meester in 1921 schilderde. Op het doek staan een tafel, krant en een glas absint afgebeeld.

De organisator van de loterij met het waardevolle werk van Pablo Picasso. De organisator van de loterij met het waardevolle werk van Pablo Picasso.

De loting bracht in totaal 5,1 miljoen euro op. 9 ton daarvan gaat naar de miljardair en kunsthandelaar David Nahmad uit Monaco, die het schilderij voor de loting had aangeboden.

"Picasso zou een actie als deze fantastisch hebben gevonden, omdat hij iemand was met veel interesse in humanitaire en sociale zaken", zegt Peri Cochin, die de loting organiseerde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kunstdetective vindt peperdure Picasso die in 1999 van sjeik werd gestolen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore