Ga naar de inhoud
'Chino Antrax'

Huurmoordenaar Mexicaans kartel geliquideerd in auto zus

Politiefoto's van Chino Anthrax

Hij leidde het leven van een rockster, topcrimineel José Rodrigo Aréchiga-Gamboa, alias 'Chino Antrax'. Playboy en kopstuk van het Mexicaanse Sinaloa-kartel is afgelopen weekend in de auto van zijn zus geliquideerd.

Rodrigo’s zus en haar man zaten ook in de auto en kwamen eveneens bij de aanslag om. De Mexicaanse autoriteiten bevestigen de moord op het drietal, waarvan de lichamen in een luxe BMW op een afgelegen weg zijn gevonden.

Volgens regionale media was 'El Chino' op de vlucht uit California, waar hij een voorwaardelijke straf uitzat voor drugssmokkel. Foto’s van de plaats delict zouden zijn gelekt en circuleren volgens de krant op social media. Het lichaam van Rodrigo zou zijn opgerold in dekens, vastgemaakt met tape.

Tot
Lees ook:
Tot levenslang veroordeelde El Chapo naar 'hightech versie van de hel'

Paris Hilton

Zijn bekendheid had Rodrigo mede te danken aan social media. Hier plaatste hij veel foto's van zichzelf met mooie vrouwen, vergulde vuurwapens en dure sportauto's. Aan de beelden te zien, reisde hij de hele wereld door. Op een video op Instagram dook hij zelfs op achter de Amerikaanse societyster Paris Hilton. Hier is te zien hoe de crimineel zijn arm om Hilton heen slaat. 

Schiphol

De topcrimineel werd in december 2013 aangehouden op Schiphol en in 2014 uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij bekende schuld aan het smokkelen van duizenden kilo's cocaïne en marihuana en gaf toe een rol te spelen in geweld tussen drugskartels. Hij was lid van Los Antrax, een zwaarbewapende groep huurmoordenaars van het Sinaloa-kartel.

Door een deal met de Amerikaanse justitie kreeg hij een relatief lage straf. Begin maart kwam hij onder voorwaarden vrij en verbleef onder huisarrest in San Diego. Sinds begin mei werd hij vermist.

Agent die zoon El Chapo aanhield, doorzeefd met kogels

01:44
Drugsbaron El Chapo stond jaren aan het hoofd van het Sinaloa-kartel.