Chaotisch beleid

Trump noemt Obama 'zeer incompetente president' na kritiek

18 mei 2020 02:08 Aangepast: 18 mei 2020 02:22
President Donald Trump tijdens het interview bij het Witte Huis. Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft oud-president Obama 'zeer incompetent' genoemd. De kritiek komt nadat Obama het beleid van Trump 'een absoluut chaotische ramp' noemde.

President Trump heeft gereageerde op de uitspraken die de Amerikaanse oud-president Barack Obama dit weekend deed. Tijdens een online toespraak tot geslaagde studenten zei Obama dat het de Verenigde Staten ontbreekt aan leiderschap.

Hard uitgehaald naar coronabeleid

Volgens Obama heeft het gevreesde virus het 'gordijn weggetrokken van de gedachte dat de mensen aan de knoppen weten waarmee ze bezig zijn'. Verscheidene van hen 'doen niet eens alsof ze verantwoordelijk zijn'.

Obama noemde geen namen, maar hij leverde dit commentaar na onlangs al hard te hebben uitgehaald naar het coronabeleid van zijn opvolger Donald Trump. Diens behandeling van de epidemie noemde hij in een gesprek met voormalige medewerkers 'een absoluut chaotische ramp'.

President Donald Trump werd vandaag door journalisten gevraagd naar de uitspraken van de oud-president. Trump liet toen weten de toespraak van Obama niet te hebben gehoord en een druk werkweekend achter de rug te hebben.

'Zeer incompetent'

"We hebben veel geweldige vergaderingen gehouden. Op vele fronten wordt enorme vooruitgang geboekt, waaronder het bedenken van een remedie voor deze vreselijke plaag die ons land heeft geteisterd."

Trump zei echter wel dat voormalig president Barack Obama "een incompetente president was. Dat is alles dat ik kan zeggen. Zeer incompetent."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom Trump in de ban is van 'Obamagate': vijf vragen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore