Ook in Wuhan

Zorgelijke ontwikkeling: 17 nieuwe coronabesmettingen in China

11 mei 2020 05:12 Aangepast: 11 mei 2020 09:46
In China gelden strenge maatregelen, ook voor schoolgaande kinderen. Beeld © SIPA Press

In China zijn gisteren 17 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd, waaronder vijf nieuwe besmettingen in Wuhan. In die stad begon de virusuitbraak, maar er werden al bijna twee maanden niet zoveel besmettingen meer gemeld. Intussen heeft Disneyland Shanghai de deuren juist weer geopend.

Hoewel het aantal nieuwe besmettingen fors lager ligt dan tijdens de uitbraak in februari, is het toch zorgelijk dat er weer meer mensen in China besmet raakten.

Lokale transmissie

Volgens persbureau Reuters zijn zeven van de nieuwe besmettingen afkomstig van reizigers uit het buitenland. Tien mensen zijn besmet door lokale transmissie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chinezen mogen Wuhan verlaten, maar het normale leven is ver weg

De economie in China wordt weliswaar langzaam weer opgestart, maar de maatregelen blijven erg streng, er zijn uitgebreide hygiëneprotocollen en men is erg voorzichtig.

Nieuw cluster

Een nieuw cluster, in de noordoostelijke provincie Jilin, zorgde voor drie nieuwe besmettingen. In Wuhan werden vijf mensen besmet. Dat is het hoogste aantal besmettingen in de stad sinds begin maart. De vijf personen bevonden zich in hetzelfde gebouw.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump: 'Bewijs dat coronavirus uit lab in Wuhan komt'

Beruchte straatmarkt Wuhan weer open: 'De zaken gaan slecht'

Opmerkelijke beelden uit het Chinese Wuhan. Daar zijn de straatmarkten waar exotische dieren verkocht worden weer geopend. Het is volgens velen de plek waar het coronavirus ontstond.

Het totale aantal besmettingen in China loopt daarmee op tot 82.918. Het aantal doden blijft 4.633.

Disneyland Shanghai

Intussen heeft Disneyland Shanghai de deuren weer geopend. Het is het eerste pretpark van Disney wereldwijd dat weer opent. Wel moeten de speeltuinen en theaters binnen het perkpark nog gesloten blijven.

Ook biedt het park slechts plaats aan 30 procent van het normale aantal bezoekers en moet men afstand houden en een mondkapje dragen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore