260.000 kijkers

Trouwen in tijden van corona: Indiaas bruidspaar geeft jawoord via Zoom

08 mei 2020 09:57 Aangepast: 08 mei 2020 09:59
De bruiloft van Sushen Dang (linksboven) in Mumbai en bruid Keerti Narang (niet op de foto) via Zoom.. Beeld © Courtesy of Shaadi.com / AFP

Lockdown of niet: Sushen Dang en Keerti Narang wilden hun bruiloft in India door laten gaan. Maar ze wonen zo'n 1300 kilometer van elkaar vandaan en reizen was niet mogelijk. Dus legden ze hun huwelijksgeloften online af en gaven ze een spectaculaire Indiaase bruiloft. Inclusief duizenden gasten.

De uitbraak van het coronavirus en de lockdown vonden precies plaats terwijl India's 'bruiloftseizoen' in volle gang was, meldt persbureau AFP. Jaarlijks worden meer dan 10 miljoen huwelijken voltrokken in het land met 1,3 biljoen inwoners.

Alleen al in de staat Rajasthan werden 23.000 bruiloften die in één dag voltrokken zouden worden, afgeblazen vanwege het coronavirus.

Duizenden gasten

Ook het huwelijk van Sushen en Keerti kon dus niet doorgaan. Maar ze wilden per se trouwen op de datum die een priester voor hen had uitgekozen. Het platform Zoom - waarmee videoconferenties gehouden kunnen worden - bood uitkomst en dus besloten ze via het internet te trouwen. 

"We hadden nooit gedacht dat zelfs onze online bruiloft zo groot zou zijn", vertelt Sushen aan AFP. "Honderd gasten deden mee aan onze viering via Zoom. We hebben de ceremonie gelivestreamd op Facebook. Daar keken nog eens 16.000 mensen."

Bekijk hieronder een impressie van de bruiloft van Sushen en Keerti:

Sterker nog: inmiddels is de video van de bruiloft meer dan 260.000 keer bekeken en voelen Sushen en Keerti zich ware 'beroemdheden', vertelt Sushen aan AFP.

Sushen zat tijdens de bruiloft in Mumbai, Keerti in Bareilly. De priester voerde de rituelen uit, ook vanuit zijn eigen huis. Voor de online ceremonie werden een visagist en kledingexpert ingehuurd om de bruid te helpen, terwijl een volkszanger de gasten vermaakte.

De digitale bruiloft verliep niet geheel vlekkeloos: het geluid bij oudere familieleden werd zo nu en dan per ongeluk gedempt. Maar dat mocht de pret niet drukken. De gasten vierden de bruiloft vol enthousiasme mee en het feest werd afgesloten met een dans-voorstelling van de nichtjes, uiteraard in Bollywoodstijl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee culturen, één bruiloft... door de ogen van de fotograaf

Al met al kan zo'n online bruiloft een uitkomst zijn voor echtparen die willen trouwen in tijden van corona, vertelt Adhish Zaveri. Zaveri is hoofd marketing bij de website die het huwelijk van Sushen en Keerti faciliteerde.

Dat is nog eens goedkoper ook: koppels betalen 100.000 rupees (1221,50 euro). "Een bruiloft is waarschijnlijk de belangrijkste dag in iemands leven. Wij willen zo'n dag speciaal en zo echt mogelijk maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'2020 zou ons jaar worden, ons 25-jarig huwelijksfeest stond al gepland'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore