Nog in leven

'Noord-Koreaanse staatsmedia laten nieuwe beelden van Kim Jong-un zien'

01 mei 2020 23:55 Aangepast: 01 mei 2020 23:59
Kim Jong-un, eerder deze maand. Beeld © AFP

De Noord-Koreaanse staatsmedia hebben voor het eerst in weken een teken van leven gegeven van Kim Jong-un. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zijn er beelden vrijgegeven van Kim die een kunstmestfabriek bezoekt.

Daar zou voor hem zijn gejuicht. Andere media hebben het bericht nog niet kunnen bevestigen. Beelden van Noord-Koreaanse media zijn buiten het land niet zomaar te bekijken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw geruchten: 'Kim Jong-un is springlevend'

De laatste weken deden veel geruchten de ronde dat leider van Noord-Korea ernstig ziek of misschien wel dood zou zijn. Die geruchten ontstonden doordat Kim niet meer in het openbaar verschenen was sinds 11 april.

Nationale feestdag

Op 15 april was hij niet aanwezig bij de viering van de nationale feestdag van Noord-Korea. En zelfs bij een geslaagde raketlancering een week later werden geen foto's vrijgegeven met Kim erop.

De dood van Kims vader Kim Jong-il in 2011 werd destijds ook door de staatsmedia doodgezwegen totdat duidelijk was wie hem zou opvolgen, waardoor geruchten over de dood van Kim Jong-un serieus werden genomen.   

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore