Korrelige beelden

Wat is het? Defensie VS deelt beelden van ufo's

28 april 2020 13:57
Een van de onverklaarde fenomenen die door Amerikaanse marinepiloten werd gefilmd. Beeld © Ministerie van Defensie VS

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft oude beelden vrijgegeven van ufo's, letterlijk vertaald 'ongeïdentificeerde vliegende objecten'. De korrelige beelden zijn tijdens trainingsmissies gemaakt door infraroodcamera's aan boord van gevechtsvliegtuigen.

Defensie spreekt nadrukkelijk niet over buitenaards leven. Het Pentagon doet geen uitspraken over wat er op de beelden te zien is. Het beperkt zich daarbij tot 'onbekend object'.

Onder de indruk

Het gaat om drie video's. In een daarvan is te horen hoe een straaljagerpiloot duidelijk onder de indruk is van het object dat hij voor zich heeft. "Oh mijn god, het beweegt tegen de windrichting in", zegt hij. In een andere video juicht een piloot dat hij erin is geslaagd het object op beeld vast te leggen.

De video's werden opgenomen in november 2004 en januari 2015 en werden al eens gelekt aan het publiek. Door de beelden nu officieel naar buiten te brengen, bevestigt Defensie de authenticiteit ervan.

De video's zijn van te lage kwaliteit om met zekerheid te kunnen zeggen wat er hoog boven de wolken zweefde. Defensie laat weten dat de beelden worden vrijgegeven om eventuele misvattingen over de authenticiteit weg te nemen. De video's bevatten geen gevoelige of zelfs geheime informatie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore