Tot 1 september

Argentinië verbiedt verkoop vliegtickets komende vier maanden

28 april 2020 02:03 Aangepast: 28 april 2020 02:32
Een vliegtuig vertrekt vanaf het vliegveld van Buenos Aires. Beeld © SIPA Press

In Argentinië zijn tot 1 september geen vliegtickets meer verkrijgbaar. Luchtvaartmaatschappijen mogen de komende vier maanden geen tickets voor binnenlandse en internationale vluchten verkopen, omdat de autoriteiten verwachten dat vluchten tot die tijd toch worden geannuleerd.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus neemt de Argentijnse overheid de maatregel, zo schrijft de BBC.

Het besluit om commerciële vluchten de komende vier maanden te verbieden kost 'duizenden werknemers' hun baan, verwachten beroepsverenigingen in de luchtvaartindustrie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

EU-landen willen luchtvaartregels opschorten om spookvluchten te voorkomen

Tickets voor commerciële vluchten van, naar, of binnen Argentinië zullen tot 1 september niet te koop zijn.

De autoriteiten noemen 1 september een 'redelijke datum'. De maatregel wordt genomen om te voorkomen dat mensen tickets boeken voor een vlucht die toch niet door kan gaan vanwege de strenge coronamaatregelen.

Grenzen gesloten

Argentinië sloot de grenzen voor buitenlandse bezoekers al in maart en kondigde toen strenge maatregelen aan. In het land zijn inmiddels 4000 mensen besmet met coronavirus en 192 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KLM haalt gestrande Nederlanders op uit Australië, Argentinië en Nieuw-Zeeland

De internationale luchtvaartorganisatie IATA heeft in een brief aan de Argentijnse overheid laten weten dat door het besluit 'meer dan 300.000 banen' op het spel staan. Ook zou het besluit in strijd zijn met overeenkomsten die Argentinië met andere landen heeft gesloten.

Aan de grond

Er zijn meer landen in Zuid-Amerika die de komende tijd commerciële vluchten aan de grond houden, maar er is geen enkel ander land in het gebied die de maatregelen zo ver vooruit heeft aangekondigd.  

Vlucht geschrapt: jongeren zeilen oceaan over naar huis

Eindelijk zijn ze weer thuis, de groep jongeren die dachten op een zeilvakantie naar Cuba en Jamaica te gaan. Maar door corona ging het anders. Toen ook hun terugvlucht werd geschrapt besloten ze om naar Nederland te zeilen. Wekenlang waren ze onderweg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore