'Lege woorden'

Russische keeper beboet na kritiek op Poetins coronabeleid

27 april 2020 23:37 Aangepast: 27 april 2020 23:38
Keeper Jevgeni Frolov Beeld © Sputnik

De Russische keeper Jevgeni Frolov heeft van zijn club een boete gekregen vanwege een interview. Daarin had hij kritiek geuit op het coronabeleid van Vladimir Poetin. "Wat de president zegt, zijn lege woorden."

De club van Frolov, Krylja Sovjetov uit Russische hoogste klasse, deelt de boete officieel uit omdat de keeper het interview gaf zonder toestemming van de leiding. Toch voegt de club er ook aan toe het niet eens te zijn met de uitlatingen van Frolov.

'Beleid inconsistent'

Die had afgelopen zondag in een interview op YouTube kritiek geuit op het Russische coronabeleid. Frolov zei dat de overheid mensen verplicht thuis laat zitten, terwijl ze geen hulp krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rusland wil voetbalcompetitie in juni hervatten

"Ik praat met mensen, met ondernemers. Geen enkele bank geeft je uitstel van betaling. De president zei dat dit wel moest, maar niemand luistert naar hem." Ook noemde hij Poetins coronabestrijding inconsistent.

'Eenheid belangrijk'

Frolovs club is het daar niet mee eens en benadrukt dat eenheid nu belangrijk is: "We moeten het virus overwinnen. Daarop moeten alle gedachten en daden op gericht zijn."

De hoogte van de boete is niet bekendgemaakt.

Corona in Rusland

Eerst leek Rusland niet heel erg door het coronavirus te worden getroffen. Poetin zei in maart nog dat zijn land een grote uitbraak had weten te voorkomen, onder andere door de grens met China te sluiten en reizigers in quarantaine te plaatsen.

Inmiddels grijpt het virus alsnog om zich heen. Er zijn 87 duizend geregistreerde besmettingen en bijna 800 officiële coronadoden. Er wordt van uitgegaan dat dit cijfer nog veel hoger is. Daarnaast zijn er zorgen of de gezondheidszorg buiten de allergrootste steden wel voldoende is voorbereid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore