Ga naar de inhoud
'Samen gekomen, samen gaan'

Britse tweelingzussen (38) overlijden drie dagen na elkaar aan Covid-19

Een ode van het ziekenhuispersoneel aan de overleden zussen. Beeld © Southampton Children's Hospital

In Engeland zijn de eeneiige tweelingzussen Katy en Emma Davis (38) drie dagen na elkaar overleden aan de ziekte Covid-19. De twee woonden samen en kampten met onderliggende gezondheidsproblemen. "Het waren engelen op aarde, en nu zijn het engelen in de hemel."

Kinderverpleegster Katy Davis bezweek dinsdag in een ziekenhuis in Southampton aan het coronavirus. Drie dagen later stierf ook haar zus Emma, voormalig verpleegster, aan het virus in hetzelfde ziekenhuis.

"Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe speciaal ze waren", vertelt hun jongere zus Zoe aan de BBC. "Ze zeiden altijd dat ze samen in de wereld waren gekomen, en ook samen uit zouden gaan."

Het emotionele eerbetoon van zus Zoe:

De zussen hadden beide een arbeidsverleden in het ziekenhuis waarin ze zijn gestorven. Katy was daar nog steeds werkzaam, terwijl Emma daar tot 2013 had gewerkt. Het tragische bericht over het overlijden van het tweetal sloeg logischerwijs in als een bom bij het personeel.

Over Katy had algemeen directeur Paula Head het volgende te zeggen: "Verpleging was meer dan alleen een baan voor haar. Namens iedereen hier, inclusief onze patiënten, wil ik onze oprechte condoleances betuigen aan haar familie."

Chef-verpleegkundige Gail Byrne van het ziekenhuis sprak ook lovende woorden over Emma. "Ze was geliefd bij iedereen en was een waardevol lid van het team tijdens haar tijd bij ons."

Clap for Katy

De avond voordat Katy stierf, en zij nog voor haar leven vocht, hield het ziekenhuispersoneel een 'Clap for Katy' bij de hoofdingang. Die steun van haar collega's heeft niet mogen baten.

'Mijn
Lees ook:
'Mijn moeder had nooit gedacht dat ze al zo snel alleen zou komen te zitten'