Ga naar de inhoud
Spoedkeizersnede

Britse zwangere verpleegster sterft aan coronavirus, baby gered

De verpleegster, Mary Agyeiwaa Agyapong. Beeld © Facebook

Een Britse hoogzwangere verpleegster is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Haar baby, een meisje, kon met een spoedkeizersnede worden gered en maakt het goed.

Dat schrijven Britse media. De 28-jarige Mary Agyeiwaa Agyapong werkte al vijf jaar als verpleegster op een algemene afdeling van het Luton and Dunstable University Hospital in het noorden van Londen.

Ambulancechauffeur
Lees ook:
Ambulancechauffeur Jelmer: 'Mijn vriendin is zwanger, wat als ik het krijg en zij daarna ook?'

Op 5 april werd Agyapong positief getest op het coronavirus. Ze had niet met besmette patiënten gewerkt. Sinds half maart was ze al niet meer in het ziekenhuis geweest vanwege haar zwangerschapsverlof.

Baby naar moeder vernoemd

Twee dagen na de positieve testuitslag werd ze opgenomen in het ziekenhuis waar ze zelf werkte. Afgelopen zondag overleed ze daar aan de gevolgen van het coronavirus. De baby kon worden gered en werd naar haar moeder vernoemd.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis maakt de baby het goed, maar vanwege de privacy van de familie kan de zorginstelling verder geen informatie geven.

Heb je corona? Dit zijn de ziekteverschijnselen

04:24
Het coronavirus heeft verschillende gezichten. De ene patiënt voelt zich na twee weken weer kiplekker. De ander vecht voor zijn leven op de ic. Dit zijn de ziekteverschijnselen die we tot nu toe kennen.

De baas van de zorginstelling, David Carter, vertelt wel aan de Britse media dat Mary 'een zeer geliefd teamlid was' en een fantastische verpleegster. "Onze gedachten zijn bij de vrienden en familie van Mary in deze trieste tijden."

Echtgenoot in zelfisolatie

De echtgenoot van Mary is getest op het coronavirus en zit 14 dagen in zelfisolatie. Collega's van Mary zijn een online geldinzamelingsactie gestart voor de achtergebleven echtgenoot. Het doel was om 2000 pond (2300 euro) op te halen, maar op het moment van schrijven is er al meer dan 54.000 pond (62.000 euro) ingezameld.

'Haar leven gewijd aan de zorg'

Op de pagina verschenen ook tientallen reacties van vrienden en collega's. "Laten we iets terug doen voor de nabestaanden van deze onbaatzuchtige verpleegkundige", schrijft een collega. "Ze heeft haar leven gewijd aan de zorg", schrijft een ander.

Chinees
Lees ook:
Chinees onderzoek: baby's mogelijk in baarmoeder besmet met corona