Kunstmatige sfeer

Robots en etalagepoppen vervangen honkbalpubliek in Taiwan

15 april 2020 05:12 Aangepast: 15 april 2020 15:25
Goedgevulde tribunes bij de Rakuten Monkeys. Beeld © Getty Images

Op de meeste plekken ter wereld liggen sportcompetities momenteel stil, maar in Taiwan werd afgelopen weekend de nationale honkbalcompetitie begonnen. Zonder publiek, dat wel. Een club vond daar wat op: robots en etalagepoppen op de tribunes.

Het was een vreemd gezicht, de 'toeschouwers' in het stadion van de Rakuten Monkeys, die het zaterdag moesten opnemen tegen de Chinatrust Brothers. Robots sloegen op drums, terwijl etalagepoppen vastgemaakte borden met teksten toonden. Ook waren er kartonnen uitsneden van fans en zelfs honden en katten geplaatst. 

Wel cheerleaders

Op het veld waren er, behalve de spelers, wel echte mensen te zien, meldt persbureau AFP. De cheerleaders van de thuisclub mochten aanwezig zijn en hadden de zware taak om de kunstmatige fans op te zwepen. De middag eindigde in een domper: de wedstrijd werd afgelast vanwege zware regenval. 

Het honkbalseizoen had op 14 maart moeten beginnen, maar werd uitgesteld vanwege het coronavirus. In Taiwan is honkbal de populairste sport. Dit seizoen staan er 240 wedstrijden op de planning. Andere competities, waaronder basketbal en voetbal, zijn er de laatste tijd gewoon doorgegaan. 

400 besmettingen

Verspreiding van het coronavirus is in Taiwan binnen de perken gebleven. Scholen, bars kantoren en restaurant zijn voor het grootste deel open. Wel zijn massale bijeenkomsten geschrapt. Volgens officiële cijfers zijn er momenteel 400 mensen besmet. Zes inwoners overleden aan het longvirus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Franse media: Tourstart op 29 augustus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore