Geldzorgen coronacrisis

Duitse dierentuin in nood: 'Wellicht dieren aan elkaar voeren'

15 april 2020 02:26
Otters in het Tierpark Neumünster. Beeld © ANP

Ook dierentuinen hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Bij het kleine Duitse Tierpark Neumünster staat het water zodanig aan de lippen dat er plannen worden gemaakt in geval van een ultiem rampscenario: dieren voeren aan elkaar.

De dierentuin mist in deze periode de vele bezoekers die het normaal gesproken trekt. Daardoor is er een tekort aan inkomsten om het voedsel van dieren van te betalen. Bij Tierpark Neumünster denkt men inmiddels aan noodoplossingen.

Laatste redmiddel 

"We hebben al een lijst gemaakt met dieren die we het eerst moeten afmaken", zegt Verena Kaspari van de dierentuin in de Duitse krant Die Welt.

Het voeren van dieren aan andere dieren is een laatste redmiddel, waar ze voorlopig niet aan moet denken, maar zelfs als het zover mocht komen is de dierentuin nog niet uit de problemen. Sommige dieren hebben bijvoorbeeld dagelijks verse vis nodig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tijger in dierentuin New York besmet met corona: 'Verminderde eetlust'

"Als het zover komt, geef ik de dieren liever een spuitje dan dat ik ze laat uithongeren", zegt Kaspari over het gebrek aan voedsel. "En in het ergste geval zal ik de dode dieren aan anderen moeten voeren."

Steunpakket overheid 

Dierentuinen in Duitsland moeten het momenteel vooral hebben van donaties. Gezamenlijk heeft een aantal parken de overheid daarnaast om een steunpakket van 100 miljoen euro gevraagd.

Kleine dierentuin is het haasje

Kleine dierenparken in ons land hebben het zwaar. Nu de inkomsten door het coronavirus vrijwel helemaal zijn weggevallen, dreigen ze om te vallen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore