Rustig op stations

Spanje versoepelt lockdown, politie deelt mondmaskers uit

13 april 2020 13:30 Aangepast: 13 april 2020 17:52
Agenten delen mondkapjes uit Beeld © AFP

In Spanje zijn de strenge lockdown-maatregelen vandaag een beetje versoepeld. De politie deelde op stations mondkapjes uit aan mensen die weer naar hun werk gaan. Toch was het niet erg druk op de stations.

In het Zuid-Europese land gaan sommige fabrieken weer open. Daar kunnen medewerkers niet vanuit huis werken. Voor de meeste Spanjaarden is het einde van de lockdown nog niet in zicht. Zij moeten verplicht thuisblijven om verspreiding van het virus te voorkomen.

Weinig reizigers

De versoepeling van de maatregelen leidde in Madrid niet direct tot grote drukte. Er waren weinig forenzen te zien bij de hoofdingang van het grote treinstation Atocha in de hoofdstad. Ook was er weinig verkeer op de weg.

De lockdown in Spanje is vorige maand afgekondigd. De crisismaatregelen blijven in elk geval tot 26 april van kracht. In het land zijn tot dusver ruim 17.000 patiënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Zorgpersoneel sluit zich vrijwillig op in tehuis Spanje

De coronacrisis treft Spanje hard: duizenden doden, die vooral in verzorgingstehuizen te betreuren zijn. Om meer besmettingen te voorkomen sluit personeel van een tehuis in de regio Baskenland zich vrijwillig vijftien dagen lang op met de oudere bewoners.

Meer dan 17.000 doden door corona

De autoriteiten maakten vandaag melding van het laagste aantal nieuwe coronagevallen sinds 20 maart. Inmiddels is bij 169.496 mensen in het land vastgesteld dat ze besmet zijn met het virus, 3477 meer dan een dag eerder. Het aantal sterfgevallen door de uitbraak steeg met 517 naar 17.489.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore