Kano-ongeluk

Lichaam achterkleinzoon Robert Kennedy gevonden

09 april 2020 02:18
De plek waar het lichaam van de jongen werd gevonden. Beeld © ANP

Duikers hebben gisteren het lichaam gevonden van de achtjarige Gideon McKean, een achterkleinzoon van de Amerikaanse oud-senator Robert F. Kennedy. Dat heeft de politie medegedeeld.

De jongen werd aangetroffen op enkele honderden meters van de plek waar maandag het lichaam van zijn moeder, Maeve Kennedy McKean, uit het water werd gehaald. Beiden werden na een kano-ongeluk van vorige week donderdag vermist. 

Huis in Chesapeake Bay

De McKeans, die deel uitmaken van de legendarische Kennedy-familie in de Verenigde Staten, waren vanwege de coronapandemie vanuit de hoofdstad Washington naar een huis van de familie in Chesapeake Bay afgereisd, een baai die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

De 41-jarige moeder en haar zoon keerden donderdag niet naar huis terug nadat ze in een kano een bal uit de baai probeerden te halen.

Maeve Kennedy McKean en haar familie, met rechtsonder zoon Gideon. Maeve Kennedy McKean en haar familie, met rechtsonder zoon Gideon.

Tragische voorvallen Kennedy-familie

De Kennedy-familie heeft door de jaren heen meerdere tragische voorvallen meegemaakt. Talrijke leden van de familie-dynastie stierven voortijdig.

McKeans grootvader Robert "Bobby" Kennedy (1925-1968) werd vermoord tijdens de presidentiële campagne in 1968 in Los Angeles. Vijf jaar eerder was zijn oudere broer en president John F. Kennedy vermoord in Dallas. In juli 1999 kwamen de zoon van de president, John F. Kennedy Junior, zijn vrouw Carolyn Bessette-Kennedy en haar zus Lauren Bessette om bij een vliegtuigongeluk voor de oostkust van de Verenigde Staten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De vloek van de familie Kennedy: moord en dodelijke ongelukken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore