Maximaal jaar celstraf

Burgemeester VS beëindigt illegaal coronafeest, eigen vrouw opgepakt

07 april 2020 19:57 Aangepast: 07 april 2020 19:58
Burgemeester Brant Walker Beeld © Facebook

Het was een pijnlijk weekend voor de burgemeester van het Amerikaanse plaatsje Alton. Hij liet politie een inval doen bij een illegaal feest, waarbij alle aanwezigen in de bar opgepakt werden. Later bleek een van de gearresteerde feestgangers zijn eigen vrouw.

"Ik heb de politie de instructie gegeven om haar net als alle anderen te behandelen", schrijft burgemeester Brant Walker op Facebook. "Mijn vrouw is een volwassene die haar eigen beslissingen mag maken, en in dit geval heeft ze een verbluffend gebrek aan beoordelingsvermogen getoond."

Heb je corona? Dit zijn de ziekteverschijnselen

Het coronavirus heeft verschillende gezichten. De ene patiënt voelt zich na twee weken weer kiplekker. De ander vecht voor zijn leven op de ic. Dit zijn de ziekteverschijnselen die we tot nu toe kennen.

Vanwege het coronavirus gelden in de staat Illinois strenge maatregelen. Feesten zijn dus verboden, maar zondag was een kroeg in het plaatsje Alton tóch open. Volgens de regionale krant Riverfront Times zijn alle bezoekers opgepakt voor roekeloos gedrag. Hier staat in de Verenigde Staten maximaal een jaar celstraf op.

Hoe het voor de vrouw van de burgemeester zal aflopen is nog niet duidelijk, ze zal later voor de rechter moeten verschijnen. Burgemeester Walker zegt zich te schamen voor het incident en biedt de inwoners van Alton zijn excuses aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo verzorgt mama coronapatiënten, mijn heldin van de zorg

Walker schrijft dat hij wel trots is op de burgers en bedrijven die zich wél aan de maatregelen houden. De staat Illinois is met meer dan 11.000 bevestigde gevallen relatief hard getroffen. Toch is Walker optimistisch over de toekomst, zegt hij. "We zullen uit deze crisis komen, sterker en levendiger dan ooit."

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore