Coronavirus

Wedden op coronamaatregelen: wanneer wordt er gevoetbald en gaan de scholen weer open?

07 april 2020 08:57 Aangepast: 07 april 2020 10:17

In bijna de hele wereld wordt er niet gevoetbald, worden wielerwedstrijden geschrapt en houden de motoren van de MotoGP en de raceauto's van de Formule 1 zich stil. Wedkantoren verdienen goud geld aan sportweddenschappen, maar nu even niet. En dus bedenken ze iets nieuws: wedden op coronamaatregelen.

Je zou denken: wie doet nu zoiets, dat hoort niet. Corona doodt mensen. Nou, grote wedkantoren als het Britse smarkets.com en Betcity en PariMatch in Rusland doen het wel. Je hebt er verschillende categorieën zoals sport, reizen, entertainment, lifestyle en de wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Premier League

Bij smarkets.com kun je bij sport wedden op de Premier League. Wanneer begint het profvoetbal weer in Engeland? In mei, juni of pas in september? Je kunt zelfs een gokje wagen of de Premier League überhaupt wordt hervat. En wordt koploper Liverpool met 25 punten voorsprong op de nummer 2 uitgeroepen tot kampioen of niet?

Weddenschappen over de Nederlandse voetbalcompetitie, vind je niet direct op de goksites. Je kunt er wel om vragen. De wedkantoren maken dan een quotering. Hoeveel euro win je bijvoorbeeld als je 1 euro inzet op de hervatting van de eredivisie. En wat levert een kampioenschap van Ajax, AZ of Feyenoord op?

Vaccin Covid-19

Op de Russische goksite Betcity kun je ook geld inzetten op de wereldgezondheidsorganisatie. Heeft de WHO voor het einde van het jaar een vaccin tegen Covid-19 ja of nee? Bij PariMatch kun je gokken op coronamaatregelen van de Russische autoriteiten. Komt er bijvoorbeeld een binnenlands reisverbod?

Over reizen kun je bij smarkets.com ook wedden. Wanneer gaat British Airways weer vliegen op China en wanneer kun je weer op vakantie met EasyJet? Bij dit wedkantoor is er ook een categorie lifestyle en daarin kun je geld zetten op de vraag wanneer en óf de scholen in Groot-Brittannië weer opengaan.

Het coronavirus neemt overal ter wereld levens. Hoeveel doden er uiteindelijk zullen vallen, weet niemand. De wedkantoren ook niet. Die wagen zich niet aan zo'n voorspelling. Gokken moet wel een beetje 'leuk' blijven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van