Ga naar de inhoud
Uit voorzorg

Britse premier Johnson vanwege corona opgenomen in ziekenhuis

Boris Johnson Beeld © AFP

De Britse premier Boris Johnson is naar het ziekenhuis overgebracht. Johnson testte anderhalve week geleden positief op het coronavirus en verbleef sindsdien in thuisquarantaine.

Zijn woordvoerder zegt dat Johnson voor tests naar het ziekenhuis is gebracht. Het zou gaan om een voorzorgsmaatregel op doktersadvies, omdat Johnson 'hardnekkige symptomen' blijft houden. Johnson blijft vannacht in het ziekenhuis, meldt de BBC.

"De premier bedankt al het zorgpersoneel voor al hun ongelofelijk harde werk en dringt er bij het publiek op aan om de adviezen van de overheid op te volgen", laat zijn woordvoerder weten. Benadrukt wordt dat Johnson ondanks zijn ziekenhuisopname de leiding blijft houden over de regering.

Verhoging

In een videoboodschap op sociale media zei Johnson vrijdag dat het goed met hem ging. "Ik heb nog steeds verhoging, maar voel me steeds beter", zei hij. Hij riep zijn landgenoten op om niet naar buiten te gaan.

Johnson is voor zover bekend de eerste regeringsleider die vanwege het virus is opgenomen in het ziekenhuis.

In Groot-Brittannië zijn vooralsnog zo'n 48.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Bijna 5000 mensen stierven aan de gevolgen.

Britse premier Johnson in video op 27 maart: 'Ik heb corona'

02:11
Anderhalve week geleden meldde de Britse premier dat hij positief getest had op het coronavirus.