'Dit is goed nieuws'

Laagste aantal nieuwe coronadoden in Italië in twee weken, ook daling in Frankrijk

05 april 2020 21:36 Aangepast: 06 april 2020 07:09
De doodskisten van coronadoden in Italië. Beeld © EPA

In Italië is vandaag het laagste aantal nieuwe coronadoden gemeld in twee weken tijd. In 24 uur werden 525 sterfgevallen geregistreerd, aldus de autoriteiten.

Gisteren ging het nog om 681 nieuwe doden. In totaal zijn in Italië nu 15.887 mensen gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Nergens ter wereld waren het er zo veel.

"Dit is goed nieuws, maar onze waakzaamheid mag niet verslappen", zei regeringsfunctionaris Angelo Borrelli, hoofd van de Italiaanse burgerbescherming.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitvaarten en corona, hoe ga je ermee om? Plaats glazen plaat op de kist

Dat er in Italië op een dag relatief zo weinig doden werden gemeld, was voor het laatst op 19 maart. Toen werden 427 nieuwe sterfgevallen bekendgemaakt.

Ook Frankrijk daalt

Ook in Frankrijk is het aantal gemelde doden als gevolg van het coronavirus voor de tweede dag op rij gedaald. De autoriteiten meldden vandaag 357 nieuwe sterfgevallen. Gisteren ging het nog om 441 nieuwe doden, terwijl dat er vrijdag nog 588 waren.

In Frankrijk stierven vooralsnog 8078 mensen door het coronavirus. Meer dan 90.000 raakten besmet. In Italië gaat het om bijna 130.000 personen.

Nederlandse ic-arts: 'Het is heftig, de patiënten zijn relatief jong'

Marco Knook is medisch hoofd op de ic van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Om mensen te laten zien wat er speelt heeft hij zelf opnames gemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore