'Redding wordt berging'

Rampspoed Kennedy's houdt aan: Maeve en zoon Gideon (8) dood na kano-ongeluk

04 april 2020 09:57 Aangepast: 04 april 2020 10:03
Maeve Kennedy (in roze jurk) en haar zoon Gideon (tweede van rechts) (Foto: AFP) Beeld © AFP

Maeve Kennedy McKean (40), de kleindochter van de vermoorde oud-Democratische senator en presidentskandidaat Robert F. Kennedy, en haar achtjarige zoon Gideon, zijn vermoedelijk overleden na het kapseizen van de kano waarin ze zaten.

"Met grote droefheid deel ik het nieuws dat de zoektocht naar mijn geliefde dochter Maeve en kleinzoon Gideon is veranderd van redding naar berging", zegt Kathleen Kennedy Townsend, de moeder van Maeve, in een verklaring.

Bal uit het water

De twee gingen donderdag in een kano het water op in een baai in de buurt van Annapolis in de staat Maryland en keerden niet terug. Mogelijk is de kano gekapseisd, schrijft NBC. Volgens The Washington Post sprong het duo in de kano om een bal uit het water te halen en dreven ze af.

Een zoekactie werd op touw gezet om hen te vinden. Reddingswerkers vonden donderdag een kajak en een peddel, maar niet de vermisten, meldden de lokale autoriteiten. Ook vrijdag is gezocht naar het tweetal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Moordenaar van Robert Kennedy neergestoken in gevangenis

Rampspoed Kennedy's

De Kennedy-familie heeft al vele jaren te maken met rampspoed. In 1963 werd John F. Kennedy tijdens zijn presidentschap vermoord. Vijf jaar later werd zijn broer Robert Kennedy omgebracht tijdens diens presidentscampagne. 

In december 1997 kwam Michael LeMoyne Kennedy, een van de elf kinderen van Robert Kennedy, om het leven toen hij tijdens het skiën tegen een boom botste.

In 1999 kwamen John F. Kennedy Jr. met zijn vrouw en schoonzus om het leven tijdens een vliegtuigcrash. Saoirse Kennedy Hill, een kleindochter van Robert, stierf vorig jaar op 22-jarige leeftijd aan een overdosis drugs. 

Ook heeft de familie vaak te maken gehad met allerlei schandalen, zoals die rond senator Ted Kennedy, die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van zijn secretaresse.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore