Ga naar de inhoud
Coronavirus

Dodental New York stijgt met 391 in een dag, gouverneur boos op jongeren

Een koeltruck haalt lichamen op bij een ziekenhuis in New York. Beeld © AFP

In de staat New York is het dodental door het coronavirus gestegen tot 1941. Gisteren waren dat er nog 1550. Ook het aantal vastgestelde besmettingen steeg flink. Van 75.795 naar 83.712.

Gouverneur Andrew Cuomo heeft besloten alle speelplaatsen in de stad New York te sluiten. De bedoeling is hetzelfde als in de rest van de wereld: dat mensen afstand tot elkaar houden. Hij zei dat de politie van New York City agressiever zal optreden bij het handhaven van de contactbeperkingen.

Marc ziet elke dag hoe lijken in koelwagens worden geladen

01:16
Vanuit zijn raam in een flat in New York ziet Marc hoe tientallen lijken van het ziekenhuis tegenover in koelwagens worden gelegd.

'Wie moet er nog sterven?'

Cuomo is nog niet blij met de manier waarop jongeren omgaan met de opgelegde beperkingen. "Ze hebben de boodschap nog steeds niet begrepen, je ziet nog steeds te veel situaties waar jongeren te dicht op elkaar zitten", zei Cuomo. "Wie moet er nog sterven, zodat je begrijpt dat je een verantwoordelijkheid hebt? Dus we gaan meer actie ondernemen."

New York heeft meer bevestigde coronagevallen dan waar dan ook in de Verenigde Staten, en ongeveer één op de vijf ziekenhuisopnames zijn mensen onder de 44 jaar, volgens gegevens van de gezondheidsafdeling van de stad. 

Het totaal aantal besmettingen met het coronavirus in de VS is tot boven de 200.000 gestegen. Het aantal mensen dat in de VS aan het virus is bezweken steeg naar ruim 4500.

Italië en Spanje

In Italië zijn 727 nieuwe sterfgevallen gemeld, het totaal komt daarmee op 13.155. Italië is het zwaarst getroffen land. Toch is het cijfer ook een klein beetje goed nieuws. Gisteren nog werden er 837 sterfgevallen gemeld. Het aantal nieuwe besmettingen nam toe met 4782 naar 110.574.

Zes
Lees ook:
Zes weken oude baby VS overleden aan coronavirus

Spanje is na Italië het meest getroffen land. Daar is nog geen daling van het aantal doden te zien. Vandaag werden er 864 nieuwe doden gemeld, het maakte een totaal van 9053. Het aantal besmettingen dat is vastgesteld steeg van 94.417 op dinsdag naar 102.136 op woensdag.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.