Ga naar de inhoud
Afpersen ligt stil

Even geen 'offer you can't refuse': New Yorkse maffia hard geraakt door corona

Politie op een bijna leeg Times Square in New York Beeld © AFP

Allerlei bedrijfstakken worden hard geraakt door de coronacrisis, maar er is eentje waar je misschien niet meteen aan denkt: de maffia. Toch hebben ook maffiosi het zwaar door de uitbraak van Covid-19.

Dat schrijft The New York Post. Volgens politiebronnen van de tabloid zorgt de coronacrisis voor iets wat de politie bijna niet lukt: de georganiseerde criminaliteit indammen.

Coronavirus:
Lees ook:
Coronavirus: voor het eerst in 7 jaar minder vliegtuigpassagiers

Illegaal gokken, afpersing en de vuilophaalbusiness. Alle 'bedrijfstakken' waar de maffia normaal sterk in is, zijn geraakt door de uitbraak van het coronavirus, zegt The New York Post.

Corona in New York: '11 september is er niets bij'

01:42
Het epicentrum van de coronacrisis in Amerika is New York. Elke dag komen er honderden nieuwe gevallen bij.

Gegokt wordt er bijna niet meer, omdat alle grote sportwedstrijden van bijvoorbeeld de Basketball League, de Hockey League en het paardenracen op hun gat liggen.

Restaurants afpersen is er ook niet meer bij: die zijn allemaal gesloten, net al veel bouwplaatsen. De maffia in New York is ook sterk in de markt van het vuilnis ophalen, maar ook daar valt momenteel geen droog brood te verdienen.

Gelukkig nog drugs

De politiebronnen noemen het 'historisch', hoe slecht de maffiafamilies ervoor staan. "Er leven veel mensen van het geld dat de criminaliteit opbrengt", zegt een van hen. Hij schat dat de verliezen oplopen tot meer dan 10 miljoen dollar.

Er is wel een lichtpuntje voor de maffiosi: de drugshandel heeft weinig last van de coronacrisis. "Er worden nog steeds deals gesloten."

Geen
Lees ook:
Geen extra check op Schiphol voor passagiers uit New York