Coronacrisis

Taco's voor wasberen: Britse dierentuin overstelpt met donaties

26 maart 2020 01:58 Aangepast: 26 maart 2020 07:15
Een lemuur proeft voor het eerst een stukje meloen. Beeld © Tropiquaria Zoo / Facebook

Door de coronacrisis zag het er even slecht uit voor de dieren in Tropiquaria Zoo, een dierentuin in het Britse Somerset. Door de koopwoede in supermarkten bleef er voor eigenaar Chris Moiser weinig meer over voor zijn dieren. Bezorgde mensen schoten hem te hulp.

Moiser deed vorige week een oproep aan mensen om groente en fruit naar zijn dierentuin te sturen. Omdat supermarkten het kopen van grote aantallen producten hebben verboden, kon hij niet voldoende voedsel voor zijn dieren kopen. Als het langer zo doorging, zou hij sommige dieren moeten laten inslapen. 

Krop sla in handen

De oproep leverde het gewenste effect. De hoeveelheden voedsel die bij de poorten van de dierentuin worden achtergelaten noemt Moiser 'overweldigend'. "De donaties zijn geweldig, van druiven, appels en bananen tot 4000 hamburgerbroodjes", zegt hij tegen de BBC. Volgens de eigenaar kreeg hij op straat van een wildvreemde een krop sla in zijn handen geduwd.

Ook gesloten restaurants brengen overgebleven voedselwaren naar de dierentuin. De dieren in het park smullen daardoor van voedsel dat ze nog nooit eerder geproefd hebben. "De wasberen proberen Mexicaans eten, taco's en nacho's", zegt Moiser. "De lemuren eten granaatappels en bessen. We zien momenteel keutels met heel bijzondere kleuren." 

Samenwerking supermarkt

Moiser roept mensen op om eten te blijven sturen. Ook gaat de dierentuin samenwerken met een supermarkt, die de meest essentiële producten wil aanleveren. "Onze zorgen zijn daardoor een stuk minder." 

Dierentuin door corona gesloten: pinguïns Chicago lopen vrij rond

Deze pinguïns uit het Shedd Aquarium in Chicago, Amerika, zijn op expeditie. Door het coronavirus zijn bezoekers niet welkom, dus het is nu tijd voor de pinguïns om te ontdekken met welke andere dieren ze onder één dak leven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore