20 nieuwe besmettingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen in China stijgt nauwelijks meer 

15 maart 2020 07:18 Aangepast: 15 maart 2020 07:58
Man met hond in Guangzhou, China Beeld © EPA

China meldt vandaag twintig nieuwe besmettingen met het coronavirus, inclusief vier in de miljoenenstad Wuhan waar het virus eind vorig jaar voor het eerst werd ontdekt. Het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van het longvirus steeg met tien naar in totaal 3199.

De nationale gezondheidscommissie in China verklaarde donderdag al dat de piek in coronabesmettingen voorbij was. Sinds de uitbraak begon hebben ruim 80.000 Chinezen het longvirus gekregen, ongeveer 65.000 van hen zijn inmiddels hersteld.

Leerpunten

Ook kleinere landen zoals Hongkong en Singapore lijken effectief het virus te bestrijden. We vroegen experts wat we van die aanpak kunnen leren:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Virusuitbraak in China en Hongkong ingedamd: dit zijn de lessen

Ook in Zuid-Korea daalt het aantal nieuwe besmettingen gestaag. De afgelopen 24 uur zijn 76 inwoners geïnfecteerd, tegen 107 een dag eerder. Ruim 8000 mensen hebben het virus opgelopen, 75 van hen zijn overleden.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Elders in de wereld neemt het aantal besmettingen juist snel toe. Volgens de officiële cijfers staat de teller nu op 156.396 besmettingen wereldwijd. Er zijn in totaal 5.833 mensen overleden aan het virus. 73.968 mensen zijn van het virus hersteld.

Spanje op slot

Gisteren werd bekend dat er in Spanje in één dag tijd maar liefst 1500 nieuwe coronabesmettingen zijn gemeld. De Spaanse regering roept alle inwoners op om thuis te blijven om zo verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De Spanjaarden mogen alleen nog de deur uit om boodschappen en medicijnen te halen, om naar het ziekenhuis of naar werk te gaan en in 'noodgevallen'. 

In Spanje zijn nu meer dan 6000 mensen besmet met het virus, het aantal doden staat op 191. Daarmee is Spanje na Italië het land in Europa dat het hardst getroffen is. 

959 Nederlanders besmet

In Nederland zijn op dit 959 mensen positief getest. 12 mensen zijn aan het virus overleden. Iedere dag komt het RIVM met een nieuwe update over het aantal besmettingen en slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen in ons livebog:

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ons liveblog:

Voor het eerst meer besmettingen in andere landen dan in China

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore