Coronavirus

Cruisemaatschappijen: alleen nog gezonde ouderen toelaten aan boord

11 maart 2020 21:09 Aangepast: 12 maart 2020 11:12
Passagiers aan boord van de Grand Princess, een cruiseschip dat dagen ronddobberde voor de kust van Californië. Beeld © AFP

De cruisesector heeft zwaar te lijden onder de opmars van het coronavirus en een aantal maatschappijen stelt daarom een drastische maatregel voor: het weren van 70-plussers aan boord van de schepen. Ze zouden alleen nog toegelaten mogen worden als ze in het bezit zijn van een doktersverklaring.

Daar zou in moeten staan dat ze in goede gezondheid zijn. Persbureau Bloomberg meldt dat de organisatie Cruise Lines International Association het seniorenplan intussen heeft voorgelegd aan de Amerikaanse overheid.

Grotere kans op besmetting

Die waarschuwde de bevolking eerder om voorlopig geen cruises meer te maken. Passagiers aan boord van cruiseschepen lopen een verhoogd risico op besmetting met het coronavirus, is de boodschap.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Reizigers die te maken hebben met bepaalde klachten, zouden voortaan niet meer mogen inschepen. Het is bekend dat het virus vooral voor ouderen fataal uitpakt.

De Amerikaanse overheid had de cruisemaatschappijen gevraagd mee te denken over maatregelen die de veiligheid aan boord zou kunnen vergroten.

Grand Princess

Eind vorige week mocht het cruiseschip Grand Princess niet aanmeren in Californië omdat aan boord bij 21 mensen het coronavirus was ontdekt. Pas gisteren kon het aanleggen in de haven van Oakland.

Het schip had 3500 mensen aan boord, onder wie 2400 passagiers. Die werden overgebracht naar verschillende militaire bases om twee weken in quarantaine te gaan. De 1100 bemanningsleden verblijven in quarantaine aan boord van het schip.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coronacrisis: 21 besmettingen op cruiseschip bij San Francisco

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore