Ruim 2300 rollen

Australisch gezin zit door een fout op troon van wc-papier, supermarkten zijn leeg

06 maart 2020 12:45 Aangepast: 06 maart 2020 15:17
Toiletpapier is schaars in Australië. Beeld © AFP / Chris Janetzki

Nog voor mensen in Australië massaal gingen hamsteren vanwege de coronapaniek, bestelde een Australisch gezin door een foutje een monstervoorraad aan toiletpapier: nu één van de meest gewilde producten van het land.

De familie deed de aankoop via internet begin februari, ruim voor de berichten over lege schappen in de winkels. Maar in plaats van 48 rollen wc-papier, bestelde het gezin per ongeluk 48 dozen.

2300 rollen

De nietsvermoedende kopers konden hun ogen niet geloven toen ruim 2300 rollen toiletpapier voor hun huis werden bezorgd. Ze moesten 3264 Australische dollar, bijna 2000 euro, aftikken voor hun onbedoelde aankoop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coronacrisis: 46 nieuwe besmettingen, eerste coronadode in Nederland

Maar geluk bij een ongeluk: het gezin heeft inmiddels meer toiletpapier op voorraad dan de supermarkten.

Het product is zo schaars, dat lokale kranten lege pagina's printen om het probleem te verhelpen. 

De webwinkel bood aan het toiletpapier weer terug te nemen, maar de familie heeft al een ander plan bedacht. Ondanks dat ze met de voorraad twaalf jaar vooruit zouden kunnen, hebben ze besloten om de rollen door te verkopen en het geld te doneren aan de school van hun dochter.

Video

Tot alles verkocht is, ziet het koppel de lol er wel van in: ze bouwden een muur en een troon van de dozen, zoals in onderstaande video te zien is.

Grijpmachine

Het toiletpapiertekort zorgt niet alleen voor benauwde situaties, mensen zien het ook als een mogelijkheid tot een leuk grapje. Zo verving iemand de gebruikelijke knuffels in een grijpmachine met een berg wc-papierrollen. 

Een twitteraar reageert dat de grijpmachine wel nep móet zijn. "Ik zie geen lange rijen of gevechten", grapt hij. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore