Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'Blijf binnen'

Grootste dagelijkse stijging coronagevallen Zuid-Korea: van 594 naar 2931

29 februari 2020 07:49 Aangepast: 29 februari 2020 11:14
Ontsmettingsmaatregelen in de metro in Zuid-Korea. Beeld © EPA

Covid-19, het coronavirus, blijft in Zuid-Korea om zich heen grijpen. Gisteren kwamen er in één dag meer dan 2300 gevallen bij. De teller staat daar nu op ruim 3000.

De stijging van gisteren is de grootste sinds het begin van de virusuitbraak in Zuid-Korea. Er zijn ook nog eens drie mensen gestorven aan het virus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zevende besmetting met corona: vrouw in Delft in thuisisolatie

De grote stijging van het aantal ziektegevallen, is deels te wijten aan strengere testen. Daardoor wordt het virus bij meer mensen geconstateerd.

De regering in Zuid-Korea vraagt burgers om zoveel mogelijk binnen te blijven. Er wordt gesproken van een 'cruciaal moment' in de strijd tegen het virus.

Meer doden in China

In China is het dagelijkse aantal doden en nieuwe besmettingen weer opgelopen. Daar overleden 47 mensen, bijna allemaal in de provincie Hubei.

De nationale gezondheidscommissie laat weten dat er 427 nieuwe infecties zijn vastgesteld. Dat zijn er honderd meer dan gisteren werd gemeld. 79.251 mensen op het Chinese vasteland zijn nu besmet met het virus.

Met gelikte filmpjes laat China de strijd tegen het coronavirus zien

Het lijken soms net trailers van een oorlogsfilm, de video's die China verspreidt over hun strijd tegen het coronavirus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore