Van elfde verdieping

Opa na val kleindochter (1) van cruiseschip: 'Ik maakte verschrikkelijke fout'

28 februari 2020 10:10 Aangepast: 28 februari 2020 11:42
Het meisje viel van de elfde verdieping naar beneden. Beeld © Familiefoto / Freedom of the Seas

De Amerikaanse peuter Chloe Wiegand (1) glipte uit de handen van haar opa toen ze bij een open raam op de elfde verdieping van een cruiseschip van Royal Caribbean aan het spelen waren. De val werd het meisje fataal. "Ik dacht dat er glas in het raam zat", zegt de opa.

De opa, Salvatore Anello, was op 7 juli met zijn kleindochter van 18 maanden oud in de speelkamer van het cruiseschip dat aangemeerd lag in de haven van Puerto Rico. Ze waren samen met de rest van de familie op vakantie op het cruiseschip Freedom of the Seas.

Inschattingsfout

Anello: "Ik wilde met haar op het raam kloppen, zoals we altijd deden op de glazen omheining bij de ijshockeywedstrijden van haar broer."

Maar hij maakte een inschattingsfout: er was geen glas. Het meisje viel uit zijn armen, elf verdiepingen naar beneden. Ze stierf in het ziekenhuis. "Ik ben zo verschrikkelijk de fout ingegaan", zei de opa voor de rechter.

Hij wordt sinds oktober vervolgd voor nalatig handelen met de dood tot gevolg in Puerto Rico. Het is nog niet bekend of hij wordt gestraft, maar hij mag de uitspraak thuis in de VS afwachten.

Nalatig

De familie van het meisje zei eerder dat niet de man, maar de cruisemaatschappij nalatig is geweest. De maatschappij ontkent dat en zegt dat het volledig de fout van Anello was, schrijft de BBC.

Gisteren maakte Anello zelf een einde aan de wederzijdse beschuldigingen. Hij gaf zijn schuld toe: "Ik wil deze nachtmerrie eindigen. Dan kan mijn familie dit vreselijke hoofdstuk afsluiten en de aandacht richten op rouwen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore