Carnavalsvierders

Nieuwe Duitse coronagevallen net over de grens bij Sittard

27 februari 2020 08:27 Aangepast: 27 februari 2020 08:28
Een kinderdagverblijf in Gangelt sloot eerder vanwege het coronavirus. Beeld © EPA

In het Duitse Gangelt, net over de grens bij Sittard, zijn drie nieuwe besmettingsgevallen met het nieuwe coronavirus ontdekt. Een vierde persoon heeft het virus vermoedelijk onder de leden. 

Dat heeft de regio Heinsberg vannacht gemeld op Facebook. De drie waren bij de carnavalsviering in Langbroich-Harzelt waaraan ook de eerder besmette man deelnam die nu in kritieke toestand in het ziekenhuis van Düsseldorf ligt.

Nederlands lab vecht mee tegen corona: 'Tijd hebben we niet'

De heilige graal in de strijd tegen corona: een vaccin. Om dat te ontwikkelen zijn laboratoria in de hele wereld druk aan het werk. Ook in Leiden vechten onderzoekers mee in de race tegen de klok.

De regio Heinsberg en de Duitse GGD zijn een grote zoekactie begonnen naar mensen die deelnamen aan de carnavalsbijeenkomst op 15 februari. De mensen die daarbij waren moeten evenals hun partners en kinderen veertien dagen in quarantaine, aldus de regio.

Uitslagen tests

In de loop van vandaag verwachten de autoriteiten de uitslagen van tests van mensen die in contact zijn geweest met de 47-jarige man uit Gangelt en zijn 46-jarige vrouw, bij wie de besmetting het eerst geconstateerd werd.

Werkzaam in kinderdagopvang

Volgens Duitse media is de man een makelaar, zijn vrouw werkte bij een kinderdagopvang vlakbij de Limburgse grens. 

Besmettingsgevaar lopen onder meer de kinderen van het echtpaar, de 65 kinderen van het dagverblijf, en tientallen mensen die deelnamen aan de carnavalsviering.

De 6 belangrijkste vragen over het coronavirus

Wanneer is het coronavirus besmettelijk? En hoe voorkomt Nederland dat er net zoals in Italië een uitbraak komt? In deze video geeft het RIVM antwoord op zes van de meest prangende vragen over het coronavirus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore