Milwaukee

'Ontslagen werknemer brouwerij richt bloedbad aan in VS: 6 doden'

26 februari 2020 23:32 Aangepast: 27 februari 2020 03:46
Een agent op de locatie waar de schietpartijs plaatsvond. Beeld © Getty Images

Een schutter heeft gisteren een bloedbad aangericht in een fabriek in de Amerikaanse stad Milwaukee. Vijf mensen werden doodgeschoten, meldt de lokale politie. De schutter, een 51-jarige man uit Milwaukee, beroofde zich daarna van zijn leven.

Het is nog onduidelijk wat precies is voorgevallen bij het pand van Molson Coors, een grote brouwerij waar 600 mensen werken. Volgens nieuwszender ABC News zou de schutter daar eerder op de dag zijn ontslagen. Tijdens de schietpartij waren zo'n duizend mensen aan het werk in de fabriek.  

Hulpdiensten trokken massaal naar het complex. Medewerkers zochten een veilig heenkomen en communiceerden onder meer via tekstberichten met de buitenwereld.

'Vind een veilige plek' 

Een man vertelde de lokale krant Milwaukee Journal Sentinel dat zijn vrouw, die in de fabriek werkt, zich met collega's had ingesloten in een kamer. "Vind een veilige plek, er is een schutter actief", zou een andere medewerker volgens een lokale tv-zender naar een collega hebben gestuurd. 

De schietpartij zou rond 14.00 uur lokale tijd zijn begonnen. Over het motief van de dader is nog niets bekendgemaakt. 

"Het is een verschrikkelijke, verschrikkelijke dag voor onze medewerkers hier", sprak burgemeester Tom Barrett tijdens een persconferentie. "Het is een zware dag voor iedereen die is betrokken bij deze situatie."

'Verknipte moordenaar'

Ook president Trump sprak zijn medeleven uit. Tijdens een persconferentie over het coronavirus noemde hij de schutter een 'verknipte moordenaar' en condoleerde hij de families van de slachtoffers. "Onze harten zijn gebroken."

Een politieagent patrouilleert in Milwaukee. Een politieagent patrouilleert in Milwaukee.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore