Politieman ontslagen

Agent VS arresteert huilend 6-jarig meisje: 'Help, alsjeblieft!'

26 februari 2020 05:28 Aangepast: 26 februari 2020 10:40
De 6-jarige Kaia wordt afgevoerd door een politieman. Beeld © Smith and Eulo Law Firm

Op deze week vrijgegeven camerabeelden is te zien hoe een 6-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Florida wordt gearresteerd en afgevoerd. De bodycam van een politieman toont hoe het kind huilend en smekend om genade wordt meegenomen.

De 6-jarige Kaia Rolle wordt met haar handen vastgebonden achter haar rug naar een politiebusje begeleid. Het meisje had een woedeaanval gehad op school en zou daarbij hebben geschopt en geslagen. Toen de politie arriveerde, was ze gekalmeerd. 

Het meisje vraagt in het filmpje waar de tiewraps voor zijn die een van de agenten tevoorschijn haalt. "Die zijn voor jou", zegt de agent. Als ze wordt afgevoerd, is te horen hoe het kind huilend om genade smeekt. "Help me, help me, alsjeblieft, geef me een tweede kans!" 

Bekijk de beelden hier: 

Het incident vond september vorig jaar plaats, maar de beelden zijn nu pas vrijgegeven. De agent die het kind arresteerde, is inmiddels ontslagen omdat hij zich niet aan het protocol van de politie had gehouden. Voor een arrestatie had er een begeleider aanwezig moeten zijn. 

Opscheppende agent

In de video schept de agent op over het feit dat hij vaker minderjarigen heeft aangehouden en zegt hij dat de jeugdgevangenis nog niet zo slecht is. Op dezelfde dag had hij bij een andere school een 6-jarig jongetje gearresteerd. 

De twee kinderen kwamen er zonder straf vanaf. In een interview met de krant Orlando Sentinal zegt de oma van Kaia dat het meisje sinds de traumatische ervaring problemen heeft met slapen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De opvoedkwestie: mijn dochter blijft zitten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore