'Verkeerde afslag'

Amerikaanse zeeleeuw verdwaalt tijdens boswandeling

26 februari 2020 01:19 Aangepast: 26 februari 2020 16:56
De zeeleeuw raakte de weg kwijt in het bos. Beeld © Cowlitz County Sheriff's Office

In de Amerikaanse staat Washington werd eerder deze week een opmerkelijke weggebruiker gespot: lokale politieagenten troffen een 230 kilo zware zeeleeuw op een bosweg, op een plek waar in de verre omgeving geen water in de buurt was.

De zogeheten Stellerzeeleeuw werd buiten zijn natuurlijke habitat gezien in het bosrijke Cowlitz County, op kilometers afstand van de dichtstbijzijnde rivier. 

'Paar verkeerde afslagen'

"Het is ongebruikelijk dat we rond deze tijd van het jaar zeeleeuwen zien bij de rivier", sprak een medewerker van het Washington Department of Fish and Wildlife (WDFW). "Hoewel ze in onze staat voorkomen, is het duidelijk dat deze zeeleeuw een paar keer de verkeerde afslag had genomen."

De verdwaalde zeeleeuw bevond zich in het bos op vreemd terrein. Het gebied wordt vooral bewoond door herten en elanden. Het dier werd verschillende keren gespot door bezoekers van het bos, een keer op de oprit van een woning. 

Verder landinwaarts

De zeeleeuw was zaterdag al gezien door boswachters, maar zij hadden toen niet de middelen om het dier te vangen en vervoeren. Ze besloten om de volgende dag hulp in te schakelen, maar toen bleek de zeeleeuw verder landinwaarts te zijn getrokken. 

Uiteindelijk werd de zeeleeuw met vereende krachten door onder meer de politie en het WDFW naar een rivier afgevoerd. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore