Eetgewoonten

Oud-lijfarts Trump verstopte het ijs en deed bloemkool door de puree

25 februari 2020 20:43 Aangepast: 25 februari 2020 22:04
Trump aan tafel bij Amerikaanse troepen in Afghanistan, eind november 2019. Beeld © AFP

Voormalig Witte Huis-arts Ronny Jordan zegt dat hij bloemkool door de aardappelpuree liet verwerken om ervoor te zorgen dat Donald Trump wat gezonder at. Jordan, die in december afscheid nam als lijfarts van de Amerikaanse president, probeerde hem ook meer te laten bewegen. "Dat sloeg niet echt aan."

In een interview met de New York Times doet Jackson een boekje open over de gezondheid van de president, die hij bijna drie jaar medisch advies gaf. Hij vertelt niet alleen dat hij de aardappelpuree gezonder maakte, maar ook dat hij ervoor zorgde dat roomijs voor Trump 'wat minder toegankelijk' werd.

Goede genen

Jackson deed zijn werk in het Witte Huis meestal anoniem, maar zijn ster rees nadat hij Trump uitgebreid had onderzocht en over de president zei dat die 'ongelooflijk goede genen' had. 

Trump met zijn voormalige lijfarts Ronny Jackson. Trump met zijn voormalige lijfarts Ronny Jackson.

Ook zei Jackson over Trump dat die 'wel 200 jaar zou kunnen worden als hij er de afgelopen twintig jaar een wat gezonder dieet op had nagehouden'. Hij vond destijds dat Trump vetarm zou moeten eten.

Volgens de Amerikaanse krant is de nu 73-jarige Trump sinds zijn aantreden bijna 2 kilo zwaarder geworden. Jackson denkt dat het mede te wijten is aan een gebrek aan beweging, hoewel Trump geregeld op de golfbaan schijnt te vertoeven. "Ik schreef lichamelijke oefening voor", zegt Jackson, "maar die is nooit zo bij hem aangeslagen. Met zijn dieet waren we op de goede weg." 

Haaruitval

Eerder liet Jackson al eens weten dat Trump dagelijks een aspirientje slikt en een medicijn neemt tegen haaruitval. Ook vertelde hij dat niemand zich zorgen hoeft te maken over de 'cognitieve vaardigheden of neurologische functies' van de president. Die haalde de maximale score bij een test waarmee onder meer de concentratie, het korte- en het langetermijngeheugen worden getoetst.

Ronny Jackson (52) nam in december afscheid als lijfarts van de Amerikaanse president en doet nu een gooi naar een zetel in het Huis van Afgevaardigden. Hij stelt zich verkiesbaar in de staat Texas.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump scoort maximaal bij mentale test. Hoe doe jij het?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore