13 Nederlanders

Corona-alarm hotel Tenerife: 1000 gasten moeten binnenblijven

25 februari 2020 11:31 Aangepast: 26 februari 2020 16:18
Agenten voor de ingang van het hotel H10 Costa Adeje Palace. Beeld © EPA

Op Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een groot hotel op slot gegaan vanwege het coronavirus. Dat gebeurt nadat bij een Italiaanse toerist het virus was vastgesteld. Mensen worden dringend verzocht om binnen te blijven. Onder hen zijn ook Nederlanders.

Het gaat om zeker 13 Nederlandse toeristen. Zes van hen hebben via TUI Nederland geboekt, vijf via Sunweb Group en twee via Corendon. "Hen is gevraagd om op de kamer te blijven", zegt een woordvoerder van TUI tegen RTL Nieuws.

Zieke Italiaan

De maatregelen zijn genomen nadat een 69-jarige Italiaanse arts die al een week op vakantie is op Tenerife, ziek is geworden. De man is afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije waar inmiddels van een uitbraak sprake is. Hij wordt behandeld in het Universitair Ziekenhuis Nuestra Señora de Candelaria in het zuiden van het eiland. Ook zijn vrouw is opgenomen in het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De feiten over het coronavirus, en kan ik nog naar Italië?

Vakantiegangers in het hotel waar hij verbleef, het H10 Costa Adeje Palace hotel, mogen niet meer naar buiten. Agenten zouden de uitgang bewaken, er worden tests uitgevoerd op toeristen. In totaal zitten er ongeveer 1000 mensen in het hotel. 

"Het hotel moet 14 dagen op slot blijven", zegt een woordvoerder van de Sunweb Group tegen RTL Nieuws. "Dat wil niet zeggen dat alle gasten dan ook 14 dagen in quarantaine moeten blijven." Daarover wordt op een later moment meer duidelijk.

Het hotel op Tenerife. Het hotel op Tenerife.

Onder de toeristen zijn ook 110 Belgen die reizen met touroperator TUI. TUI zegt 'al het mogelijke te doen om hen zo snel mogelijk van de situatie op de hoogte te stellen en een alternatieve oplossing te bieden'.

Dit briefje is aan de hotelgasten uitgedeeld, zo meldt een gast op Twitter.

Het hotel ligt in de populaire badplaats Adeje, in het zuiden van Tenerife. Een plek die bekend staat om mooie zandstranden, een gezellige boulevard, veel restaurants en winkels. H10 Costa Adeje Palace beschikt over ruim 460 kamers.

Eerder was overigens op het Canarische eiland La Gomera het virus geconstateerd bij een Duitse man.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore