35 in ziekenhuis

Slachtoffers carnavalsoptocht Duitsland: 18 van 52 gewonden zijn kinderen

25 februari 2020 10:15 Aangepast: 25 februari 2020 11:36
Hulpverleners snellen naar de plek van het incident. Beeld © EPA

De 29-jarige automobilist die gisteren opzettelijk inreed op een carnavalsoptocht in de Duitse plaats Volkmarsen heeft in totaal 52 mensen verwond.

Onder hen zijn 18 kinderen, meldt de politie in de deelstaat Hessen op Twitter. Het motief van de dader is nog niet bekend. Van de gewonden worden er 35 behandeld in een ziekenhuis, de andere 17 konden al naar huis.

 

'Geen aanslag'

Het incident gebeurde slechts enkele dagen nadat een schutter negen mensen met een migrantenachtergrond in Hanau, ook in Hessen, had gedood. Inwoners van de deelstaat waren bang voor een nieuwe aanslag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Man die inreed op carnavalsvierders Duitsland aangeklaagd voor poging tot moord

De autoriteiten noemen het carnavalsincident vooralsnog geen aanslag. De bestuurder is ook zelf gewond geraakt en kon niet onmiddellijk worden ondervraagd.

Volgens het Openbaar Ministerie was de dader niet onder invloed van alcohol. Onderzocht wordt nog of hij drugs had genomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Automobilist rijdt opzettelijk in op carnavalsoptocht Duitsland: tientallen gewonden

Gaffervideo

De politie arresteerde ook een man omdat hij video-opnamen maakte van het incident. Op het maken van een zogenoemde 'gaffervideo', bijvoorbeeld bij verkeersongevallen, staan in Duitsland hoge boetes.

Justitie onderzoekt de man vanwege 'schending van het persoonlijke leven door middel van filmen'. Of hij verder nog iets met het incident te maken heeft, wordt ook onderzocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore