Laatste twee dagen

WHO: 'Snelle verspreiding coronavirus Italië zorgelijk'

25 februari 2020 05:49
Twee vrouwen met mondkapjes in het centrum van Milaan. Beeld © ANP

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar zorgen uitgesproken over de verspreiding van het coronavirus in Italië. De organisatie had gerekend op gevallen van besmettingen buiten China, maar noemt de snelle verspreiding van het virus in het Europese land nu 'zorgelijk'.

Wel benadrukt de WHO, die Italiaanse overheidsinstanties ondersteunt, dat besmette mensen in vier van de vijf gevallen milde of geen symptomen vertonen. De Europese tak van de organisatie zegt er hard aan te werken dat landen klaar zijn voor eventuele verspreiding van het virus. 

Maatregelen tegen verspreiding 

"Gezondheidsinstanties in Italië nemen maatregelen om verspreiding te voorkomen, zoals het sluiten van scholen en bars en het afgelasten van sportwedstrijden en andere evenementen in besmette gebieden", zegt de organisatie in een persbericht, waarin het de "snelle verspreiding in de afgelopen twee dagen" zorgelijk noemt.

Angst coronavirus: Italianen beginnen met hamsteren

Een run op mondkapjes en rijen voor de supermarkt. De onrust is groot in Italië.

In Noord-Italië zijn zeven mensen omgekomen door het coronavirus, meer dan 220 mensen zijn besmet. In het gebied zijn strikte maatregelen van kracht om te proberen verdere besmettingen te voorkomen. Zo is een aantal steden afgegrendeld, waardoor zo'n 50.000 mensen die in die gebieden wonen geen kant meer op kunnen.

Ook werd gisteren besloten dat de Italiaanse voetbalclub Internazionale donderdag de thuiswedstrijd in de Europa League tegen het Bulgaarse Ludogorets zonder publiek speelt.

Aangepast reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland heeft het reisadvies voor Italië aangepast vanwege de situatie omtrent het coronavirus. In de regio's waar het virus is uitgebroken, in de provincies Lombardije en Padua, worden alle reizen afgeraden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reisadvies voor Italië aangepast om corona: ministerie ontraadt reizen naar aantal gemeenten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore