Seksueel misbruik

Weinstein niet naar gevangenis maar naar ziekenhuis

25 februari 2020 05:01 Aangepast: 25 februari 2020 14:04
Filmproducent Harvey Weinstein. Beeld © ANP

Filmproducent Harvey Weinstein, die eerder op de dag schuldig was bevonden aan seksueel misbruik, is naar het Bellevue ziekenhuis in New York gebracht. De 67-jarige Weinstein klaagde over pijn op de borst en bleek een te hoge bloeddruk te hebben. Dit heeft zijn woordvoerder aan Amerikaanse media laten weten.

Weinstein was op weg naar de gevangenis op Rikers Island in afwachting van zijn strafeis die op 11 maart bekend gemaakt wordt, maar ging in plaats daarvan naar het Bellevue dat een afdeling heeft waar gevangenen kunnen worden verzorgd.

Mislukte rugoperaties

Donna Rotunno, de advocaat van Weinstein, drong er bij de rechter al op aan om haar cliënt niet naar de gevangenis te sturen, omdat hij een aantal mislukte rugoperaties heeft ondergaan en bepaalde medicijnen nodig zou hebben om te voorkomen dat hij blind wordt. Tijdens de rechtszaak verscheen Weinstein vrijwel altijd met een looprekje omdat hij niet meer zelfstandig kon lopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geboeid afgevoerd: uitspraak Weinstein 'absolute mijlpaal voor #MeToo-beweging'

Weinstein werd schuldig bevonden aan twee aanklachten van seksueel misbruik en verkrachting. Op de zwaarste punten van de aanklacht werd hij vrijgesproken in de zaak die twee vrouwen tegen hem hadden aangespannen. De zaak draaide om twee beschuldigingen van verkrachting van oud-productieassistent Miriam Haley en actrice Jessica Mann. 

Hoger beroep

De rechter bepaalt op 11 maart hoe hoog de straf van de 67-jarige Weinstein wordt. Hij zit vast en kan maximaal 29 jaar cel krijgen. Weinsteins advocaat reageerde volgens CNN door te zeggen dat de filmproducent in beroep gaat tegen de uitspraak. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harvey Weinstein schuldig aan verkrachting en misbruik

Dit is de gevangenis waar Harvey Weinstein gaat verblijven

De Rikers Island gevangenis staat op een eiland ten oosten van Manhattan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore