Coronavirus

Vierde slachtoffer coronacruise Japan, dodental China loopt op

25 februari 2020 04:25
Voeding voor de passagiers van cruiseschip Diamond Princess wordt vervoerd. Beeld © ANP

Een vierde passagier van het cruiseschip Diamond Princess bij Japan is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het gaat volgens de Japanse televisiezender NHK om een persoon van in de tachtig. Ook in China en Zuid-Korea loopt het dodental verder op.

Japan ligt onder vuur voor de manier waarop de autoriteiten de situatie op het cruiseschip hebben aangepakt. De Diamond Princess ligt sinds begin februari in een Japanse haven. De autoriteiten plaatsten het schip onder quarantaine vanwege de virusuitbraak. De afgelopen weken zijn meer dan 600 besmettingen aan boord gemeld. Passagiers die het virus niet hebben, mochten sinds vorige week woensdag het schip verlaten.

De Japanse regering kondigt later vandaag nieuwe maatregelen aan om het coronavirus te bestrijden.

Olympische Spelen Tokio

De Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato heeft gisteren gezegd dat het nog altijd te vroeg is om te praten over het annuleren van de Olympische Spelen vanwege het coronavirus. De Spelen in Tokio moeten op 24 juli van dit jaar van start gaan. Er rijzen steeds meer vragen of ze zouden moeten worden afgelast of worden verplaatst vanwege de uitbraak van het virus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NOC*NSF maakt zich over doorgaan Spelen nog geen zorgen

Dodental China

In China zijn gisteren 71 mensen overleden als gevolg van het coronavirus. Het totaal aantal doden door Covid-19 is daarmee op 2663 gekomen, meldt de nationale gezondheidscommissie van het land. Een dag eerder waren er nog 150 mensen overleden door het virus. De commissie maakte bekend dat er 508 nieuwe gevallen zijn vastgesteld, tegen 409 een dag eerder. Volgens de Chinese autoriteiten is van 77.658 mensen bekend dat ze zijn besmet.

De meeste doden vallen in de provincie Hubei en dan met name in de stad Wuhan, waar 56 van de 71 mensen overleden. In de hele provincie waren dat er 68. In de rest van China overleden drie personen en werden ook maar negen nieuwe gevallen geconstateerd. Dat is het laagste aantal sinds 20 januari, toen de gezondheidscommissie begon met het publiceren van de data over het coronavirus.

Corona-angst besmettelijk?

Nu het coronavirus in Italië is uitgebroken komt het virus voor Nederlanders letterlijk dichterbij. Zijn we er nu banger voor? En nemen we meer maatregelen dan toen het virus alleen nog maar in Azië voorkwam?

Reisadvies Zuid-Korea

In Amerika adviseert de gezondheidsdienst voor ziektecontrole en preventie (CDC) landgenoten om reizen naar Zuid-Korea te vermijden, als deze niet absoluut noodzakelijk zijn. De organisatie meldde dat vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Zuid-Korea maakte 60 nieuwe gevallen van het coronavirus bekend. Het totaal aantal gevallen in het land kwam daarmee op 893, meldde het Koreaanse centrum voor ziektebestrijding en -preventie. Buiten China heeft Zuid-Korea het grootste aantal geïnfecteerden met Covid-19 ter wereld. Gisteren maakten de autoriteiten bekend dat er een zevende dodelijke slachtoffer was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reisadvies voor Italië aangepast om corona: ministerie ontraadt reizen naar aantal gemeenten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore