Fitnessoefening

Amerikaan (62) verbreekt wereldrecord 'planking': 8 uur in zelfde houding

25 februari 2020 03:42 Aangepast: 25 februari 2020 10:02
George Hood tijdens zijn wereldrecordpoging 'planking'. Beeld © YouTube

De 62-jarige George Hood heeft een onvoorstelbare prestatie geleverd door ruim 8 uur op zijn ellebogen en tenen te balanceren. De oud-militair vestigde daarmee een wereldrecord 'planking', een fitnessoefening voor het versterken van de torso.

Hood hield de loodzware oefening precies 8 uur, 15 minuten en 15 seconden vol. Volgens Guinnness World Records is de Amerikaanse oud-militair de eerste ter wereld die dat voor elkaar krijgt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Silvana doet al 20 uur burpees voor koala's: 'Knieën doen pijn'

Derde poging 

Het is niet voor het eerst dat Hood het record op zijn naam schrijft. In 2011 hield hij de houding een uur en 20 minuten vol. Het was kinderspel vergeleken bij zijn laatste poging. Overigens verloor Hood in 2016 een onderlinge strijd planking met de Chinese Mao Weidong, die het record op 8 uur, 1 minuut en 1 seconde zette. Nu heeft de Amerikaan het dus weer in bezit. 

Hood, uit de staat Illinois, trainde de afgelopen achttien maanden ruim zeven uur per dag ter voorbereiding op zijn recordpoging. "Ik verkeerde vier tot vijf uur per dag in deze positie", zegt hij tegen CNN. "Daarnaast deed ik nog 700 pushups, 2000 situps en 500 beenoefeningen per dag." 

'Wilde een rockster zijn'

Op moeilijke momenten werd Hood er doorheen gesleept door een coach en de rockmuziek van Van Halen en Rammstein. "Ik wilde altijd een rockster zijn", zegt hij. "Dat was ik voor mijn gevoel in die 8 uur, 15 minuten en 15 seconden."

De recordpoging had hem pijn gedaan. "Het brandende gevoel komt het eerst in je ellebogen. Uiteindelijk raken ze gevoelloos. Wanneer dat gebeurt, voel ik me meestal wel goed. Vanaf dan is het een kwestie van vermoeidheid."

Hood gebruikte zijn poging om aandacht te vragen voor de geestelijke gezondheidszorg.

Bejaarde Egyptenaar (75) wil record breken: 'Ik wil oudste profvoetballer worden'

Hij is gek op voetbal; Ezzeldine Bahader uit Egypte. En in die voetballerij heeft de bejaarde nu een missie. Bahader wil de oudste voetbalprof ter wereld worden. Een club uit de derde klasse van Egypte heeft hem gecontracteerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore