Dertig gewonden

Man die inreed op carnavalsvierders Duitsland aangeklaagd voor poging tot moord

24 februari 2020 19:45 Aangepast: 24 februari 2020 22:07
De Mercedes op de plaats van de aanrijding. Beeld © AFP

De 29-jarige Duitser die vanmiddag inreed op het publiek bij een carnavalsoptocht in het Duitse Volksmarsen wordt vervolgd voor poging tot moord. Bij de aanrijding raakten zo'n 30 mensen gewond, van wie zeven zwaargewond. Een aantal slachtoffers, onder wie kinderen, is er slecht aan toe.

De man, zelf ook uit Volksmarsen, reed rond 14.30 uur langs een wegversperring het publiek in. Volgens de krant Hessische/Niedersächsische Allgemeine reed hij daarna vol gas in op de mensenmassa. Getuigen zeggen tegen de krant dat het erop leek dat hij het vooral gemunt had op kinderen, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Automobilist rijdt opzettelijk in op carnavalsoptocht Duitsland: tientallen gewonden

Onder invloed

De dader kan nog niet verhoord worden. RTL Deutschland schrijft dat hij naar een psychiatrisch ziekenhuis is gebracht. Volgens een buurvrouw, die hem thuis heeft zien vertrekken, zag hij eruit alsof hij onder invloed was van drugs en zei hij 'dat hij snel in de krant zou staan'.

De politie heeft geen aanwijzingen dat zijn daad politiek gemotiveerd was, maar gaat wel uit van opzet. Bronnen zeggen tegen persbureau DPA dat de man eerder met de politie in aanraking is geweest voor huisvredebreuk en belediging.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore