In Lombardije

Zeven doden in Italië door coronavirus, ruim 200 besmettingen

24 februari 2020 12:35 Aangepast: 24 februari 2020 16:01
Man met mondkapje in de metro van Milaan. Beeld © EPA

In Italië zijn als gevolg van het nieuwe coronavirus zeven doden gevallen. Het laatste slachtoffer zou een 80-jaar oude man zijn, die vorige week is opgenomen na een hartaanval.

Volgens dokteren is de kans aanwezig dat hij het virus via een andere patiënt heeft gekregen, schrijft persbureau Reuters. In Italië zijn nu meer dan 220 besmettingen gemeld. De doden die zijn gevallen hadden allen een hoge leeftijd. 

Lombardije zwaar getroffen

De vierde en vijfde dode kwamen beiden uit Lombardije, een regio die zwaar door het virus is getroffen en waarvan de inwoners zich grote zorgen maken. Door het virus zitten meerdere dorpen in het noorden van Italië op slot.

Reisadvies aangepast

Wie naar Italië reist, doet er goed aan zich te informeren of er op de plaats van bestemming speciale maatregelen gelden in verband met het nieuwe coronavirus. Dat staat sinds vandaag bij het reisadvies naar Italië op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Voor enkele besmettingshaarden in het noorden van het land, zoals de plaats Codogno, geldt voorlopig een in- en uitreisverbod. De toegangswegen worden gecontroleerd. Buitenlandse Zaken raadt reizigers die koorts of luchtwegklachten krijgen aan naar een dokter te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Corona-uitbraak Noord-Italië: lege straten en dichte winkels

Steden afgegrendeld

Noord-Italië heeft sinds gisteravond te maken met strikte maatregelen vanwege het coronavirus. Het land heeft besloten om een aantal steden van de buitenwereld af te grendelen. Door deze maatregel kunnen ongeveer 50.000 mensen die in die gebieden wonen geen kant meer op. 

n tien gemeenten in regio Lombardije zijn scholen en een groot deel van de winkels gesloten. Grote evenementen, zoals kerkdiensten, carnavalsvieringen en sportwedstrijden, zijn verboden.

Italië is goed voor het overgrote deel van het aantal geïnfecteerden in Europa. In Duitsland zijn 16 gevallen gemeld, in Frankrijk 12. In Parijs overleed vorig weekend een Chinese toerist aan Covid-19.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Nederlands bedrijf beschuldigd van oplichting met mondkapjes tegen coronavirus

Pakket maatregelen

De Italiaanse regering werkt aan een pakket maatregelen om burgers en bedrijven in het door het nieuwe coronavirus getroffen gebied te ondersteunen. Rome denkt onder meer aan uitstel van het betalen van belastingen en hypotheekaflossingen.

De Italiaanse overheid werkt volgens Italiaanse media ook al aan maatregelen die bepaalde zwaar getroffen sectoren voor wat langere periode steun bieden. Daarbij gaat het onder meer om het toerisme en de modesector.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore