Uitvaart en protest

Zwangere moeder Mercedes een van de slachtoffers van Hanau: 'Het is niet eerlijk'

23 februari 2020 20:38 Aangepast: 23 februari 2020 22:11
Mercedes, een van de slachtoffers van Hanau Beeld © Eigen foto

Mercedes (35) was moeder en vijf maanden zwanger van haar derde kindje. Ze was het Arena Café in Hanau binnengegaan om friet en frisdrank te kopen, toen ze werd doodgeschoten. Mercedes, een van de tien slachtoffers van rechtsextremist Tobias Rathjen, is vandaag begraven.

Alle slachtoffers hadden een migratieachtergrond. Mercedes was van Pools-Duitse afkomst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Duitsland geplaagd door gif van racisme', Merkel geschokt door aanslag Hanau

Dader Tobias Rathjen pleegde zelfmoord nadat hij ook nog zijn moeder had gedood. Hij had een video gepubliceerd waarin zijn racistische motieven voor de aanslagen naar voren kwamen.

Waarom is ze dood?

Met één schot in haar borst werd Mercedes door hem vermoord. "Het is niet eerlijk", zegt haar zus Jasmine tegen lokale media. "Waarom is ze dood? Ze heeft niemand kwaad gedaan en nu is ze van ons afgenomen."

Vandaag is de 35-jarige serveerster begraven. Het blad Bild heeft op zijn website een foto van de open kist waarin ze ligt gepubliceerd, met toestemming van haar vader, schrijft het blad.

Tijdens protesten werden portretten van slachtoffers getoond. Tijdens protesten werden portretten van slachtoffers getoond.

De kist is versierd met witte rozen. Tijdens de uitvaart speelde een saxofonist het nummer 'Besame mucho'. De familie is nog steeds vol onbegrip.

Zwarte dagen

Zo ook is er onbegrijp en woede bij de 10.000 mensen die vandaag protesteerden in Hanau. "Dit zijn de meest zwarte en donkerste dagen in onze stad", zei burgemeester Claus Kaminsky.

Hij voegde eraan toe dat degenen die de samenleving uit elkaar wil spelen, niet zullen slagen. "Want zijn met meer en we zullen het voorkomen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore